Glumica NPM

Ajla Hamzić najbolja glumica Festivala glumca BiH u Konjicu

Za Narodno pozorište u Mostaru ovo je, nakon četiri nagrade na Festivalu bh drame u Zenici i tri nagrade na Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska'', osma nagrada u posljednjih mjesec dana.
Kultura / Kazalište | 16. 06. 2023. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u Narodnom univerzitetu Konjic upriličena dodjela nagrada i svečano zatvaranje X Festivala glumca BiH, a najznačajniju nagradu, nagradu za najbolju glumicu festivala osvojila je Ajla Hamzić, glumica Narodnog pozorišta u Mostaru, za ulogu Asje u predstavi ''Zbogom, Kalifornijo!'' autorice Emine Kovačević, u režiji Lajle Kaikčije.

''Iskreno nisam očekivala nagradu, ali izgleda da se lijepe stvari događaju kad se najmanje nadate. Prije deset godina sam postala članica ansambla Narodnog pozorišta u Mostaru, ovo je deseti jubilarni Festival glumca, vi ste odlučili da me nagradite, tako da ne postoje riječi sa kojima mogu da opišem sreću koju trenutno osjećam. Hvala vam puno. Dozvolite da svoju nagradu podijelim sa kolegama iz predstave, divnim i talentovanim glumcima: Emir Spahić, Emir Sejfić, Fatima Kazazić Obad, Gordana Boban, Jasmin Krpo i Ali Kamer Aksoj. Zahvaljujem im se od srca za svaki savjet. Nagradu, također, dijelim i sa autorskim timom predstave. Za muziku hvala Igoru Kasapoviću, a za divne kostime i scenografiju želim da se zahvalim našoj dugogodišnjoj saradnici Sabini Trnki. Posebno hvala mladoj i talentovanoj autorici koja je napisala ovaj krasan tekst 'Zbogom, Kalifornijo!' Emini Kovačević. Hvala Lajli Kaikčiji, rediteljici, s kojom se nadam da ću raditi još dugi niz godina. Zahvaljujem i administrativnom i tehničkom sektoru Narodnog pozorišta u Mostaru. Na kraju želim da čestitam organizatorima i Konjicu na još jednom uspješnom festivalu. Hvala vama draga publiko, koji ste tu uz nas, koji nas pratite i podržavate naš rad, jer bez vas ništa od ovoga ne bi imalo smisla. Velika mi je čast i zadovoljstvo primiti nagradu'', istaknula je u svom obraćanju Hamzić.

Za Narodno pozorište u Mostaru ovo je, nakon četiri nagrade na Festivalu bh drame u Zenici i tri nagrade na Međunarodnom festivalu komedije ''Mostarska liska'', osma nagrada u posljednjih mjesec dana. Naredni nastup Narodnog pozorišta u Mostaru na festivalu planiran je u mjesecu julu na 42. Pozorišnim igrama Bosne i Hercegovine u Jajcu.

Foto: NPM / Nagrada za najbolju glumicu Festivala glumca BiH u Konjicu
Kopirati
Drag cursor here to close