Dolazite?

Narodno pozorište Mostar: Tjedan prepun uzbuđenja

"Heroj nacije" crna je komedija o utjecaju vječnih i nedodirljivih medija na život običnih smrtnika. Scenografiju za predstavu je radila Azra Imamović. U predstavi igraju Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Vedran Vilogorac
Kultura / Kazalište | 27. 06. 2022. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Heroj nacije" Ivana M. Lalića u režiji Gorana Damjanca, i dramaturgiji Kemala Bašića, je na repertoaru Narodnog pozorišta u Mostaru u utorak, 28. lipnja u 20:00 sati, u okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2022".

Naslovni heroj nacije, obični građanin iz radničke klase, Budimir Životić, nađe se na raskolu između realnosti i realitya, u trenutku u kojem pitanje njegovog života i smrti postane pitanje televizije, senzacije i gledanosti.

"Heroj nacije" crna je komedija o utjecaju vječnih i nedodirljivih medija na život običnih smrtnika. Scenografiju za predstavu je radila Azra Imamović. U predstavi igraju Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Vedran Vilogorac i Dražen Pavlović, kao gost.

Ulaz na predstavu je besplatan, bez prethodne rezervacije karata

Ova izvedba prethodi izvedbi predstave "Heroj nacije" na 41. Kazališnim igrama u Jajcu, već u srijedu, 29. lipnja.

Srpanj započinjemo izvedbom predstave "Prah",petak, 1.7. u 20:00 sati također, u okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2022".

Duodrama "Prah", mađarskog autora Györgya Spiróa, je nastala u produkciji JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra. Ovaj kazališni komad opisuje život na rubu egzistencije, materijalne i moralne, jedne "obične" obitelji.

Bračni par se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijevaju uspostaviti povoljan smjer plovidbe. Neprestano im nedostaje mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Pisac
ih već na samom početku vješto baca u nepoznatu situaciju, kada oni iz te životne čamotinje, samo jednim potezom Fortune, dobivši na lotu, dolaze u situaciju da svi problemi koje su mislili da imaju postaju rješivi. Tokom komada punog samorazotkrivanja, koje je nerijetko komično, svaki od dva lika (supruga i suprug) prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastiti suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

Glavne uloge u predstavi tumače Mirsad Tuka i Gordana Boban, a režiju potpisuje Miralem Zupčević.

Ulaz na predstavu je besplatan, bez prethodne rezervacije karata.

U subotu, 2. srpnja u 20:00 sati u Velikoj sali Narodnog Pozorišta u Mostaru bit će upriličena promocija knjige "Ranjen i budan" Esada Boškaila. Ugledni 'The Chicago Tribune' o ovom djelu piše: "RANJEN I BUDAN" pronicljivo je remek-djelo, memoar s poukom koja premašuje iskustvo samo jednog čovjeka.

Boškailova priča je vješto ispričana. Prije svega, Boškailova hrabrost i empatija nam omogućavaju da shvatimo kako je moguće premašiti najgoru patnju koju neko ljudsko biće može nanijeti drugom ljudskom biću.

Kopirati
Drag cursor here to close