Tematski sat

Narodna knjižnica HNŽ: Europski dan jezika posvećen Češkoj

Kultura / Kazalište | 28. 09. 2017. u 16:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Europskog dana jezika, Narodna knjižnica HNŽ organizirala je tematski sat posvećen češkom jeziku i kulturi.

Gost predavač bila je  Almu Đukić,  koja je veliki dio života provela upravo u Češkoj Republici.

Đukić je zainteresiranim posjetiteljima predstavila češki jezik kao i neke zanimljivosti češke povijesti i kulture. Program su dodatno obogatile Čehinje Agata Gunkova i Saša Birnttova, učenice Koledža ujedinjenog svijeta koje su na engleskom jeziku, predstavile državu iz koje dolaze.

Predavanju su nazočili učenici Srednje prometne škole Mostar koji su članovi Dramske, Recitatorske i Folklorne sekcije škole koji se uvijek s profesoricom Iris Pejković rado odazovu radionicama, predavanjima i projektima koje organizira knjižnica.

I učenici devetog razreda Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića, pozorno su pratili program i uvidjeli važnost poznavanja stranih jezika, posebice europskih. U okviru programa prezentirana je izložba djela najpoznatijih i najčitanijih čeških autora u posjedu Knjižnice.

Ovim programom cilj nam je bio istaknuti i njegovati kulturnu raznolikost Europe, kao i poticati višejezičnost i upoznavanje drugačijih kultura i običaja, priopćeno je iz Narodne knjižnice.

Kopirati
Drag cursor here to close