Lutkarsko kazalište Mostar

Mostarski 'lutkari' gostuju na 55. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka

Predstava Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 21. rujna u 18 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka.
Kultura / Kazalište | 21. 09. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao je na 55. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF 2022 koji se ove godine održava od 16. - 22. rujna. U sedam dana trajanja održat će se ukupno 24 lutkarske predstave, od kojih 15 u konkurenciji, a ostale izvan konkurencije.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovom festivalu predstaviti sa predstavom Junaci Pavlove ulice u režiji višestruko nagrađivane profesorice režije Tamare Kučinović.

Predstava Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 21. rujna u 18 sati u dvorani Zagrebačkog kazališta lutaka.

Na ovogodišnjem PIF-u predstavit će se  lutkarska kazališta iz: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Francuske, Italije, Izraela, Kanade, Poljske, Slovenije, Srbije, Španjolske i naravno Hrvatske.

Predstave će se održavati na više lokacija u gradu. Osim u Kulturnom centru Travno, koji je organizator PIF-a, programi će se održavati u Kulturno informativnom centru, Zagrebačkom kazalištu mladih, Zagrebačkom plesnom centru te Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Inače, međunarodni Festival Kazališta Lutaka Pokrenuo je 1968. Studentski Esperantski Klub ( SEK)te je u svom prvom izdanju doživio velik i pozitivan odjek u javnosti, ali i na međunarodnoj lutkarskoj sceni. Pokrovitelj prvog PIF-a bila je UNIMA (Međunarodno Udruženje Lutkara) te je SEK odlučio nastaviti s organizacijom Festivala.

Festival je ubrzo prerastao Studentski esperantski klub, pa je njegovu organizaciju od 1971. preuzeo Međunarodni centar za usluge u kulturi i do danas je, kao Kulturni centar Travno, odgovoran za njegovu organizaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close