Liska se bliži kraju

Mostarska liska - darujemo Vas s ulaznicama za predstave u četvrtak i petak

U suradnji s Narodnim pozorištem naše čitatelje darujemo sa 3X2 ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija' u četvrtak i za zatvaranje festivala i dodjelu nagrada - za predstavu 'Za umrijet od smijeha' u petak.
Kultura / Kazalište | 26. 04. 2018. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival Mostarske liske se bliži kraju.

U četvrtak, 26.04. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar slijedi posljednja predstava u konkurenciji ovogodišnje ''Mostarske liske'': ''SIRENA I VIKTORIJA'' Aleksandra Galina, u režiji Radoslava Milenkovića. O predstavi: Novopečena bogatašica, naizgled pobjednica tranzicijskog maratona, za svoju profesoricu engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac 'ispunjava sve seksualne fantazije', ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva svijeta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog... Niz komičnih nesporazuma odigrava se među troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava sa vjerovatno najvažnijim htijenjem ljudske vrste: da volimo i da budemo voljeni. Igraju: Tatjana Kecman, Milena Pavlović, Radoslav Milenković.

U suradnji s Narodnim pozorištem naše čitatelje darujemo sa 3X2 ulaznice za predstavu 'Sirena i Viktorija' u četvrtak i za zatvaranje festivala i dodjelu nagrada - za predstavu 'Za umrijet od smijeha' u petak.  Svi koji žele osvojiti ulaznice, mogu nam se javiti na mail [email protected], s naznakom na koju predstavu žele ići.

U petak, 27.04. u 20 sati slijedi dodjela nagrada i svečano zatvaranje Festivala, uz predstavu “ZA UMRIJET OD SMIJEHA”! Tekst Christophera Duranga režirao je Mario Kovač.

O predstavi: Oni su puni mana. Oni su zahtjevni. Oni su teški. Oni su antijunaci našeg doba. Oni su mi kad zatvorimo oči. Oni su odlučili poludjeti kako bismo mi shvatili da nismo normalni. Glavni junaci ove predstave, u interpretaciji Gordane Gadžić i Marka Torjanca, na ovom putovanju u budućnost tragaju za odgovorima na pitanja iz sadašnjosti: Moramo li poludjeti kako bismo ostali normalni? Smijemo li biti autentični? Jesmo li dovoljno hrabri za takvo što ili se moramo skrivati u snovima? Jesu li snovi  sigurno utočište? Jesu li to uopće naši snovi? Ili točnije – čije snove sanjamo,  treba li na njih pristati ili je krajnje vrijeme za prelazak na višu razinu? Dobrodošli u Hrvatsku 2132. godine!
Igraju: Gordana Gadžić, Marko Torjanac

Predstave se izvode svaku večer u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. 15. Međunarodni festival komedije ''Mostarska liska 2018'' ove se godine održava pod sloganom ''Energija osporavanja: ko se to tamo smije?''. Dođite da se smijemo zajedno, podržite umjetnost i ''Mostarsku lisku'', čestitajmo pobjednicima!

Generalni sponzor Festivala je BH Telecom, a službeno piće Sensation!

PROGRAM DO KRAJA FESTIVALA:

ČETVRTAK, 26. 04. 2018. U 20 SATI
''Ferzeng'', Beograd
''SIRENA I VIKTORIJA''
Autor: Aleksandar Galin
Režija: Radoslav Milenković
Igraju: Tatjana Kecman, Milena Pavlović, Radoslav Milenković

PETAK, 27. 04. 2018. U 20 SATI – DODJELA NAGRADA
Teatar Rugantino & Kazalište Planet Art, Zagreb
''ZA UMRIJET OD SMIJEHA''
(U čast nagrađenih)
Autor:  Christopher Durang
Režija: Mario Kovač
Igraju: Gordana Gadžić, Marko Torjanac

ULAZNICE
Cijena ulaznice za predstavu na festivalu “Mostarska liska 2018” je 10 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim danom od 9 - 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/ 550 - 128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close