Mostar

Predstava "Ako sam žena nisam konj" ponovno napunila Kosaču te do suza nasmijala publiku

Smijeh i suze obilježile su novu izvedbu predstave, a publika je glumicu 'počastila' dugim i gromoglasnim pljeskom.
Kultura / Kazalište | 07. 11. 2022. u 22:11 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava "Ako sam žena nisam konj" ponovno je napunila Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača do posljednjeg mjesta.

Naime, mostarska publika imala je priliku u ponedjeljak navečer gledati komičnu i iskrenu priču jedne žene u izvedbi stand up komičarke i glumice Ane Poznanović.

Priča svake žene

Smijeh i suze obilježile su novu izvedbu, a publika je glumicu 'počastila' dugim i gromoglasnim pljeskom.

Foto: Bljesak.info / "Ako sam žena nisam konj" ponovno napunila Kosaču te do suza nasmijala publiku

Podsjetimo, predstava "Ako sam žena nisam konj" priča je o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba. Suštinski, to je priča svake žene koja nastoji da pronađe "onog pravog".

Priča o pametnoj mladoj ženi koja radi glupe stvari. Zbog ljubavi. Zbog biološkog sata. Zbog babe. O babi koja je tjera da se uda. O muškarcima koji ne bi da se ožene. Priča koja će vas nasmijati i rasplakati. Priča koju će svaka žena razumjeti.... Ova monodrama na komičan način prikazuje sazrijevanje od prvog zaljubljivanja do prvih bora i jednu od najvažnijih borbi svake žene – borbu da prihvati samu sebe, stoji u opisu predstave.

Potpuno iskreno

Ana Poznanović u svijet stand up komedije ulazi nakon objavljenog romana "Vrati se mami, siso" koji govori o mladoj ženi koja bezuspješno pokušava da se izbori s balkanskim sustavom vrijednosti, maminim sinovima i svojom disfunkcionalnom obitelji.

Foto: Bljesak.info / "Ako sam žena nisam konj" ponovno napunila Kosaču te do suza nasmijala publiku

Nakon ovog romana ulazi u svijet stand up komedije, najprije uz iskusne kolege komičare, a zatim i sa samostalnim One woman show nastupima koji privlače kako žensku, tako i mušku publiku željnu brutalno iskrenih razgovora o muško-ženskim odnosima.

Nakon višegodišnjeg iskustva stand up komičarke konačno se oprobala i na "daskama koje život znače" s monodramom "Ako sam žena, nisam konj".

U njoj igra više uloga, od 19-godišnje zaljubljene balavice do 40-godišnje žene koja je prošla život ne postajući ništa pametnija kada je ljubav u pitanju. Ova monodrama igra se s velikim uspjehom i publika joj se iznova vraća zbog komičnog, ali nadasve iskrenog tona kojim su ispričane ženske muke, strahovi i čežnje.

Foto: Facebook / Ana Poznanović u predstavi "Ako sam žena nisam konj"
Kopirati
Drag cursor here to close