16. listopada

Komedija ''Ne igraj na Engleze'' u NPM

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.
Kultura / Kazalište | 12. 10. 2020. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište Mostar, nakon uspješne realizacije 17. Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' i šestodnevne turneje u 4 bh grada sa predstavom ''Identitluk'' prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević - nastavlja sa svojim redovnim repertoarom.

Tako će u petak, 16. listopada 2020. godine, u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a biti odigrana predstava ''Ne igraj na Engleze'' Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći ...

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Publika će, osim pomenute predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja mjeseca listopada.

''Publika će, osim pomenute predstave, imati priliku uživati u još dvije izvedbe do kraja mjeseca listopada. Riječ je o predstavi ''Alfa Beta'' E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića koja je na rasporedu u petak, 23.10., a istu večer nastupamo u Splitu sa predstavom ''Identitluk'' prema motivima djela Amina Maalofa, u režiji Tanje Miletić Oručević na Festivalu hrvatske drame 'Marulićevi dani', te predstava ''Huzur'' Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne koja je na rasporedu u petak, 30.10.2020.'', priopćeno je iz NPM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close