Mostarsko Pozorište

Iako bez dijela aktivnosti zbog pandemije, sezona u NPM uspješna

Osim navedenog, mostarska publika ni tijekom ljeta neće ostati uskraćena za nova kazališna uzbuđenja, jer će značajan dio manifestacije 'Mostarsko ljeto 2020' biti posvećen upravo kazalištu
Kultura / Kazalište | 29. 06. 2020. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvedbom predstave 'Šta ćemo sad' autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića proteklog vikenda spuštena je zavjesa na kazališnu sezonu 2019./20. u Narodnom pozorištu Mostar.

Pored dobro poznatih kazališnih komada 'Ne igraj na Engleze', 'Ajmo na fuka', 'Alfa Beta', 'Šta ćemo sad', 'To' i drugih, ove sezone publika je bila u prilici da uživa i u tri premijere: 'Što te nema' Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, rađena u koprodukciji sa HNK Mostar i NPRS Banja Luka, zatim 'Identitluk' prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević, nastala u koprodukciji sa HNK Mostar i SIU Mostar, te 'Huzur' Martine Mlinarević u režiji Alme Lapajne.

Sve tri predstave, navode, izazvale su veliki interes i pozitivne reakcije publike, te su izvođene na scenama širom BiH.

''Ove sezone obilježili su jubilarnih sedamdeset godina postojanja Narodnog pozorišta Mostar nizom različitih događaja, ugostili smo brojne predstave i događaje na sceni NPM-a, sudjelovali na festivalu 'Tuzlanski pozorišni dani 2019' u Tuzli, te bili dio manifestacije Noć teatra BiH 2019.

Iako smo u drugom dijelu sezone bili spriječeni realizirati brojne aktivnosti te već dogovorena gostovanja, sezona je, smatraju, bila vrlo uspješna.

U sljedećem razdoblju očekuju ih gostovanja na Festivalu glumca BiH u Konjicu, zatim na Kazališnim igrama BiH u Jajcu, te na Festivalu Marulićevi dani u Splitu.

Osim navedenog, mostarska publika ni tijekom ljeta neće ostati uskraćena za nova kazališna uzbuđenja, jer će značajan dio manifestacije 'Mostarsko ljeto 2020' biti posvećen upravo kazalištu, a predstave će se igrati na otvorenom, na platou ispred Centra za kulturu Mostar.

''Nove susrete na sceni Narodnog pozorišta zakazujemo za rujan, krajem kojeg će se održati i 17. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2020', sa najboljom domaćom produkcijom'', priopćeno je iz mostarskog Pozorišta.

Kopirati
Drag cursor here to close