Merhamet

I građani BiH mogu donirazi za Rohinja muslimane

Kultura / Kazalište | 06. 09. 2017. u 10:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za Rohinja muslimane koji doživljavaju egzodus i nasilje u Mijanmaru te je otvorio humanitarni broj telefona 090 292 001 na koji pozivom građani već od danas mogu donirati tri KM - priopćeno je iz ovog društva.

Pokrenuta je i procedura otvaranja posebnog računa na koji će građani BiH moći uplatiti pomoć za unesrećene Rohinja muslimane.

Pomoć se može donirati u sjedištu "Merhameta" na Bistriku u Sarajevu, kao i u svim regionalnim i osnovnim odborima ovog društva širom Bosne i Hercegovine.

''Ne možemo biti nijemi promatrači strahota kroz koje prolaze Rohinja muslimani. Nije dovoljno samo verbalno izražavanje suosjećanja, nego je potrebna konkretna akcija kako bi se pomoglo tom narodu'', poručio je predsjednik HO "Merhamet" MDD Hajrudin Šahić.

Iz "Merhameta" navode da su zajedno s građanima BiH mnogo puta dosad organizirali humanitarne akcije za prikupljanje pomoći za ugroženo stanovništvo u područjima pogođenim katastrofalnim elementarnim nepogodama i kriznim situacijama u svijetu, između ostalog i za stanovništvo Palestine, Somalije, Afganistana, Sirije, Turske, Irana, Japana te Indonezije.

Kopirati
Drag cursor here to close