Pljuštale pohvale

HNK Mostar s "Noć s Aleksom" i "Gnijezdom" očarao šibensku publiku

"Uživajte, ludi ste kao struja, sve do jednog, kao neka najbolja trupa na svijetu. Divni. Puno vam hvala", kazala je Violić.
Kultura / Kazalište | 31. 01. 2024. u 15:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru gostovalo je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku s dvije predstave povodom 154. obljetnice šibenskog kazališta.

"Noć s Aleksom" i "Gnijezdo" potpuno su očarali šibensku publiku i još jednom dokazale kako HNK Mostar svojom promišljenom repertoarnom politikom stvara uspješnice koje oduševe publiku gdje god da igraju.

Foto: PR / HNK Mostar očarao šibensku publiku

Čast i zadovoljstvo

Podsjetimo da je tako s "Gnijezdom" bilo i u Zagrebu, Osijeku, Sarajevu i Banja Luci, a s predstavom "Noć s Aleksom" u Beogradu, Novom Sadu, Splitu i Sarajevu.

"Iskoristio bih priliku i zahvalio Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru zato što je došlo u Šibenik proslaviti rođendan naše kuće s ove dvije predstave, poglavito 'Gnijezdom' koje ima poveznicu sa Šibenikom jer je redateljica Marina Petković Liker Šibenčanka. Kao prvom čovjeku kuće i kao umjetniku neopisiva mi je čast i zadovoljstvo što smo imali priliku vidjeti jedan kazališni čin koji izlazi iz okvira običnoga dramskog pisma i standardne dramske predstave. Vjerujem kako će te misli nositi svatko od ovih ljudi koji su večeras bili u publici", kazao je ravnatelj HNK u Šibeniku Jakov Bilić.

"Noć s Aleksom" igralo je 27. siječnja i oduševilo publiku koja je nagradila ansambl velikim pljeskom i ovacijama.

Foto: PR / HNK Mostar očarao šibensku publiku

"Ubili ste!"

Glumica i nacionalna prvakinja Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Nina Violić napisala je u svojoj poruci glumačkom ansamblu predstave "Noć s Aleksom" sljedeće:

"Dragi kolege Mostarci, jako sam sretna što sam imala mogućnost pogledati vašu predstavu u Šibeniku, jer vas već dugo želim negdje uloviti, a stalno mi izmičete. Potpuno ste me ganuli najviše tom divljom srećom kojom zračite dok igrate i tim nekim zanosom prekrasnim, punim ljubavi i strasti, a to je ono nešto zbog čega obožavam kazalište i zbog čega me je kazalište i uzelo u životu. Plus još Šantićevi stihovi i taj ludi bend koji ne prestaje i daje cijeloj predstavi neki ritualni šamanski moment, tako da sam stalno plakala i smijala se, ali dobro, to možda ipak više govori o meni, pa bolje da se koncentriram na vas. Uglavnom, ubili ste! Obožavam raditi s Ivicom Buljanom, a ova me vaša predstava podsjetila na naše prve predstave koje smo radili u ZKM-u, 'Garažu' i 'Žutu crtu', koje su bile totalni rokenrol i svima nama nekako obilježile živote s nekim najemotivnijim i najnevjerojatnijim uspomenama. Uživajte, ludi ste kao struja, sve do jednog, kao neka najbolja trupa na svijetu. Divni. Puno vam hvala". 

Izvedba "Gnijezda" bila je na sam rođendan kazališta, 29. siječnja, a šibenska publika bila je duboko ganuta.

"Drago mi je što me Marina pozvala i što sam prevalio 350 kilometara danas kako bih došao u Šibenik pogledati ovu predstavu. Meni je dirljiv način na koji Marina, uz vrhunsku izvedbu svih glumica i glumaca, gradi taj neposredni univerzum koji se tiče svih nas i koji u toj strukturi postepeno komunicira malim segmentima u kojima smo svi ranjivi, kao što su obiteljski odnosi. Ono što mi se najviše sviđa je što Marina gradi kazalište nade i empatije, kazalište koje polako i oprezno budi ono dobro u čovjeku i na tome sam zahvalan večeras", izjavio je redatelj, koreograf i izvođač Matija Ferlin.

Kopirati
Drag cursor here to close