Klub knjige Ivo Andrić

Jurica Pavičić dolazi u Mostar - Književni susret u Lutkarskom kazalištu

U petak, 26. siječnja s početkom u 19:30 u Lutkarskom kazalištu, po prvi put u Mostaru ugostit će istaknutog hrvatskog pisca, scenaristu, filmskog kritičara i novinara Juricu Pavičića.
Kultura / Knjige | 25. 01. 2024. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub knjige Ivo Andrić je u završnoj fazi implementacije projekta 'Povezani kroz umjetnost'.

Od rujna mjeseca, u sklopu ovoga projekta organizirali su niz promocija knjiga, pjesničku večer, likovne i književne radionice, izložbu. Približili književnost i umjetnost građanima izašavši sa svojim događajima na otvorene prostore, u druge institucije i ustanova.

Preko književnosti i umjetnosti uspostavljali međugeneracijske suradnje i inkluziju osoba s posebnim potrebama Pokazalo se još jedanput da je kultura najbolji način povezivanja na svim razinama i zato su, kako ističu, iznimno ponosni na postignute rezultate.  

Vjeruju, da su do sada realiziranim programom, zadovoljni i u Organizaciji People in Need, čijeg su projekta Mostar - Prostori koji pokreću, bili dio.

Iz Kluba knjige „Ivo Andrić“ posebno ističu financijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, te najavu iz Britanskog veleposlanstva o dolaska na posljednji događaj, veleposlanika Velike Britanije, Juliana Reillya.

Naime, u petak, 26. siječnja s početkom u 19:30 u Lutkarskom kazalištu, po prvi put u Mostaru ugostit će istaknutog hrvatskog pisca, scenaristu, filmskog kritičara i novinara Juricu Pavičića.

S autorom, o njegovom bogatom književnom opusu, te radu i djelovanju i izvan književnosti, razgovarat će povjesničar i publicist Dragan Markovina.

Kopirati
Drag cursor here to close