'HNK za studente, studenti za HNK'

HNK Mostar: 12.000 vaučera studentima za predstave

Na prezentaciji vaučera, studenti su pozvani i na daljnje sudjelovanju u Dramskom studiju mladih HNK Mostar.
Kultura / Kazalište | 02. 02. 2023. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nastavak projekta ''HNK za studente, studenti za HNK'' obilježen je današnjom prezentacijom studentskih vaučera koja je održana u Amfiteatru Sokrat na Sveučilištu u Mostaru.

Na prezentaciji su sudjelovali ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru Ivan Vukoja, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Božidar Bartulović, prorektor Sveučilišta u Mostaru za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić te član glumačkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru te jedan od voditelja Dramskog studija mladih HNK Ivo Krešić.

12.000 vaučera za predstave

Riječ je o projektu pokrenutom prije sedam godina s ciljem jačanja resursa dvije organizacije od izuzetnog nacionalnog, znanstvenog i kulturnog značaja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Uz financijsku potporu Vlade Republike Hrvatske, odnosno Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u okviru ovoga projekta svake se akademske godine odnosno kazališne sezone studentima Sveučilišta u Mostaru besplatno podijeli 12 tisuća vaučera/ulaznica za predstave HNK Mostar.

''Drago mi je što nastavljamo ovaj, i za HNK Mostar i za studente SUM-a, važan projekt te što time jačamo suradnju između dvije vrlo važne institucije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a to su Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i Sveučilište u Mostaru. Veliko nam je zadovoljstvo naglasiti kako na mnogim našim predstavama studenti SUM-a ispune veći dio naše dvorane. Stoga, pomalo u šali, volimo reći kako imamo najmlađu, najobrazovaniju i najljepšu publiku u regiji. Hvala vam na tome i nadam se kako će ova suradnja u budućnosti biti još uspješnija. Na kraju želim naglasiti kako sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške koju dobivamo od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, odnosno Vlade Republike Hrvatske'', kazao je Vukoja te tradicionalno uručio vaučer s brojem 0001 predsjedniku Studentskog zbora Božidaru Bartuloviću.

''Suradnja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru ulazi već u sedmu kazališnu sezonu. Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i Vlada Republike Hrvatske prepoznali su značaj te suradnje financiranjem ovog projekta, a zainteresiranost studenata za vaučere govori o njegovoj uspješnosti. Želim se zahvaliti Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru za ukazano povjerenje'', rekao je Bartulović.

Dodatna vrijednost za Sveučilište

''Ovo je plemenit projekt koji je Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru pokrenulo, Sveučilište objeručke prihvatilo, a Središnji državni ured za Hrvate izvan RH svesrdno podržao. Bez kvalitetnih kulturnih sadržaja nema zdravog ni uspješnog društva, ali ni kvalitetnog obrazovanja. Ponosan sam što smo našim studentima, u suradnji s HNK, kreirali ovu dodanu vrijednost na Sveučilištu i pozivam ih da u što većem broju dolaze na predstave HNK Mostar'', istaknuo je Klepić.

Na prezentaciji vaučera, studenti su pozvani i na daljnje sudjelovanju u Dramskom studiju mladih HNK Mostar.

''S projektom Dramskog studija mladih krenuli smo 2017. godine, kada je krenula i suradnja sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru. Drago mi je vidjeti kako studenti u velikom broju dolaze na naše predstave i da upravo studenti SUM-a čine i najveći broj polaznika našeg Dramskog studija'', kazao je Ivo Krešić.

Studenti Sveučilišta u Mostaru besplatne vaučere mogu preuzeti u prostorijama Studentskog zbora svaki radni dan od 10 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close