HNK Mostar

Dvije izvedbe predstave ''Samo … ostaje'' Dramskog studija mladih

U kratkim dramskim formama mlade autorice i autori progovaraju o problemima svoje generacije.
Kultura / Kazalište | 21. 11. 2022. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru u utorak, 22. studenoga i srijedu 23. studenoga u 20 sati na rasporedu je predstava Dramskog studija mladih ''Samo … ostaje''.

Polaznice i polaznici DSM-a uz vodstvo Jelene Kordić Kuret, Ivana Skoke i Ive Krešića napravili su predstavu koja je nastala prema četiri dramska teksta s radionice dramskog pisanja HNK Mostar koju je vodio dramaturg i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina.

Riječ je o tekstovima ''Ahimsa'' Dore Sesar, ''Brinuti se za dom'' Filipa Lukende, ''Korekcije'' Maje Mijatović i ''Kućica za pse'' Ivana Prskala.

U predstavi igraju Ivan Prskalo, Tea Pandža, Rafaela Perić, Veronika Perić, Josipa Mikulić, Valerija Bago, Filip Lukenda i Lucija Papić.

''U kratkim dramskim formama mlade autorice i autori progovaraju o problemima svoje generacije. Bilo da se neizbježno konfrontiraju s kulturološkim obrascima prošloga stoljeća, bilo da potvrđuju neprolaznost tema o nerazumijevanju s roditeljima ili suočavanju s gubitkom dragih ljudi, mladi dramski autori iznova dokazuju kako je kazalište bilo, ostalo i ostat će prostor u kojem se uvijek i iznova prelamaju najizazovniji problemi današnjice. Zato nas se ne prestaje ticati. Zato nas ne prestaje poticati na preispitivanje našeg mikro i makro kozmosa. Možemo biti ponosni što zahvaljujući polaznicima našeg Dramskog studija mladih, i u ovom slučaju i mladim talentiranim spisateljicama i piscima, te konačno našim glumcima koji ga vode, nastavljamo sudjelovati u ovoj neodoljivoj kazališnoj igri'', istaknuo je Dragan Komadina

Cijena ulaznice je 5 KM. Studenti i djelatnici SUM-a mogu koristiti besplatne vaučere, odnosno godišnje ulaznice. Rezervacija se vrši slanjem poruke preko Facebook Messengera/Instagram Directa ili pozivom na broj 063/019-019 od 10 do 16 sati, priopćeno je iz HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close