Hausica Kulturica

Szafran vraća 'hausicu' u Mostar

Hausica Kulturica je brend glazbene organizacije EnRoute koja se bavi promicanjem elektronske glazbe u gradu Mostaru.
Kultura / Glazba | 12. 10. 2022. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oskar Szafraniec Aka Szafran je Poljsko Berlinski resident koji nastupa u subotu (15.10) u K19 (Abrašević) na Hausici Kulturici.

Hausica Kulturica je brend glazbene organizacije EnRoute koja se bavi promicanjem elektronske glazbe u gradu Mostaru.

Szafran je izuzetno zanimljiv umjetnik s velikim znanjem o glazbi i produkciji. Veći dio karijere djelovao je pod svojim punim imenom Oskar Szafraniec i u tom razdoblju objavio niz zapaženih izdanja za labele kao što su Rawax, Deset i Cyclo.

Video: SZAFRAN (LIVE) / December 10 / 4pm-5pm

Svojim viđenjem techna i housea ostavio je trag na sceni Berlina i u brojnim velikim europskim klubovima, a sada nastavlja karijeru sa pseudonimom Szafran.

Surađuje s brojnim glazbenicima iz cijeloga svijeta i kolegama s elektroničke scene kao što su primjerice Pier Bucci i Ricardo Villalobos, brendovi Defected i Ableton itd.

Zanimljivo je da se kao jedva punoljetan teenager odvažio ići na japansku turneju, uz mentorstvo artista A Guy Called Gerald.

Pitate li ga što sluša, odgovor vrlo vjerojatno neće imati nikakve veze s elektroničkom glazbom.

Uzori su mu glazbenici poput Miles Davisa i Johna Coltranea, a Abrašević definitivno idealan prostor za prezentiranje najluđih glazbenih spojeva koji u Szafranovom kreativnom bazenu razigrano titraju između housea, jazza i techna.

Kopirati
Drag cursor here to close