OKC Abrašević

''Poruka u boci“ donosi Stinga u Mostar OKC Abrašević

Prvi nastup u Mostar održava se u Klubu K19 u OKC Abrašević, 02.04.2022. u 20:30. Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 15 KM.
Kultura / Glazba | 02. 04. 2022. u 18:48

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Poruka u boci donosi Stinga u Mostar OKC Abrašević

Muzički projekat „Poruka u boci“ pokrenuli su članovi pratećeg benda Dine Merlina. Grupa sastavljena od nekih od najboljih instrumentalista u zemlji predvođenim Dinom Šukalom, Muamerom Đozom, Anesom Beglerbegovićem i sjajnim Benjaminom Darmanom jedina je koja na ovakav način obrađuje Stingovu i muziku „The Police“ u Bosni i Hercegovini. Iako su održali već desetine nastupa širom BiH, ovo je njihov prvi nastup u Mostaru.

„Ideja o ovakvom projektu se javila na kraju jedne duge turneje s Dinom Merlinom, na putu za Budvu smo u kombiju slušali Stinga i došli na ideju da se sto prije nađemo na probi i počnemo svirati njegovu muziku. Svi smo dugogodišnji fanovi Stingove muzike, ali kad smo se jednom prihvatili učenja tih pjesama, shvatili smo da je pred nama veliki posao. Prvi nastup smo imali u sarajevskom Klubu 1 2019. godine i od tada još desetinu nastupa po čitavoj državi. Svirali smo i dva puta u Domu Mladih, kultnom mjestu u Sarajevu, koji je oba puta bio pun do zadnjeg mjesta.“

Prvi nastup u Mostar održava se u Klubu K19 u OKC Abrašević, 02.04.2022. u 20:30. Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 15 KM.

„Očekujemo samo punu salu. Za sve ostalo se već pobrinuo Sting. Radujemo se nastupu u odličnoj sali K19, pred mnoštvom prijatelja u publici.“ poručuju iz benda.

Kopirati
Drag cursor here to close