Iznad tame

Santijago, Nina Romić – četvrta video singlica albuma Novih Odmetnika, za Viktora Haru

Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja “Daljine” 2010., Nina Romić je drugim albumom “Ptice” osvojila kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012.
Kultura / Glazba | 04. 03. 2024. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ime života i djela čileanskog kantautora & aktiviste Viktora Hare, Novi Odmetnici – južnoslavenska zajednica kantautorki, kantautora, pjesnika i performerki – snimila je, na stihove književnika Mehmeda Begića, posvetni album ''Iznad tame''.

Četvrti video singl za ovo izdanje (koje je napokon dobilo i svoj fizički oblik) potpisuje jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica – Nina Romić. Pjesma je snimana u Zagrebu, u studiju Tomija Novaka, koji je odsvirao kontabas, i autorskom studiju Nemanje Nešića u Novom Sadu.

Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja ''Daljine'' 2010., Nina Romić je drugim albumom ''Ptice'' (Aquarius Records) osvojila kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012.

Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi ''Stablo'' 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju ''IMPALA'' za najbolji europski album, i ''Sloboda'' 2018. godine. Godine 2023. objavljuje svoj peti studijski album ''Jezero''.

Video za pjesmu Santijago sniman je u Zagrebu, režirao ga je Nenad Vukelić. Protagonisti u istome su, osim Nine, kantautori Ivan Škrabe i Miloš Zubac.

Video: Nina Romić - Santijago (Official Video)
Kopirati
Drag cursor here to close