RIP

Preminuo poznati hrvatski pjevač

Mladi pjevač je uveliko surađivao s Bepom Matešićem, a prvu solističku pjesmu objavio je 2012. godine pod nazivom "Di vitar ljubi maslinade".
Kultura / Glazba | 04. 02. 2024. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadarski pjevač David Ricov iznenada je preminuo sinoć u 37. godini. Ricov je rođen u Zadru, 31. kolovoza 1986. godine, a glazbom je počeo da se bavi od ranog djetinjstva.

Prve profesionalne nastupe imao je s 15 godina kada je počeo da nastupa širom države, ali i u inozemstvu, piše "Večernji list".

Mladi pjevač je uveliko surađivao s Bepom Matešićem, a prvu solističku pjesmu objavio je 2012. godine pod nazivom "Di vitar ljubi maslinade".

Nastupajući po raznim festivalima, Ricov se uvijek trudio da promovira dalmatinski zvuk.

Jedan od posljednjih glazbenih spotova koje je objavio bio je za novu pjesmu "300 ludih svatova".

Posljednjih godina Ricov je bio i zaposlen u Narodnom muzeju u Zadru. Imao je i privatnu firmu koja se bavi arheološkim iskapinama. Ima ih po cijeloj državi.

"Radimo istraživanja, nacrte. U Zadru gdje god zakopaš je problem jer je cio grad arheološko nalazište. Našli smo Veneru staru 2000 godina na zadarskom poluotoku, bilo je puno posuda, amfora i sličnih nalaza, ali Venera je najznačajnija. Pohranili smo je u Biogradu u muzeju i čekamo restauraciju. Kako smo je našli na poluostrvu gdje će se raditi hotel, vjerovatno će biti izložena na ulazu u hotel", rekao je prije nešto više od godinu dana za "24sata.hr".

Kopirati
Drag cursor here to close