Vicepostulatura Široki Brijeg

Pjesma i spot: Šezdeset i šest, bila je to godina ljuta

Pjesma govori o 1945. godini, o stradanju hrvatskog puka dolaskom partizana u Hercegovinu. Mnogo ih je protjerano s kućnoga praga i završilo na Križnom putu s kojeg se većina nije ni vratila.
Kultura / Glazba | 22. 09. 2021. u 09:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih je dana izišla pjesma i spot ''Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)''. Pjesmu i glazbu napisao je fra Šimun Šito Ćorić. Za aranžman i produkciju zaslužni su Matej Mudrovčić i Igor Drvenkar, a za spot Benjamin Knežević.

''Djelo govori o 1945. godini, o stradanju hrvatskog puka dolaskom partizana u Hercegovinu. Mnogo ih je protjerano s kućnoga praga i završilo na Križnom putu s kojeg se većina nije ni vratila. Partizanska krvava ruka udarila je i na naše fratre, njih 66 stradalo je u tom zlom vremenu. Ali nakon svega toga došlo je vrijeme da svi oni koji su ubijeni i nestali dobiju svoj križ gdje im se može doći zapaliti svijeću i pomoliti se. Tome nam svjedoči Groblje Mira'', navode iz Vicepostulature Široki Brijeg.

Spot za pjesmu ''Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)'' može se preuzeti sa sljedeće adrese: www.pobijeni.info/sezdeset-i-sest.m4v

Kopirati
Drag cursor here to close