Novi izazov

''Pismo nikome'': Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića

''Tekst pjesme ˝Pismo nikome˝, iz davne 1940-te još dok je Andrić boravio u Berlinu, privukao me je na prvo čitanje.''
Kultura / Glazba | 16. 04. 2019. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat po jedinstvenom spoju književnosti i glazbe, mostarski kantautor Sanel Marić – Mara, sprema novu pjesmu po tekstu bosanskohercegovačkog nobelovca Ive Andrića. Pjesma ''Pismo nikome'' je proteklih dana snimljena u studiju Pavarotti centra u Mostaru.

Nakon albuma ''Vasduh'', u kojima je uspješno obradio tekstove nekih od najvećih hercegovačkih pjesnika poput Alekse Šantića, A.B. Šimića i Maka Dizdara te albuma ''Kovilje'' u kojem je radio pjesme po tekstovima suvremenih pjesnika, došao je red na novi izazov.

''Tekst pjesme ˝Pismo nikome˝, iz davne 1940-te još dok je Andrić boravio u Berlinu, privukao me je na prvo čitanje. Sve ono što osjećam sada u zemlji i vremenu u kojem živimo je kao nacrtano u ovoj pjesmi. Tekst je i ovaj put sam sebe ukonponovao'', kaže Sanel Marić.

Foto: PR / Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića

Kako kaže Mara, inspiraciju za novi uradak po Andrićevoj pjesmi ''Pismo nikome'', dobio je u razgovoru s prijateljima iz Travnika koji su mu svojevremeno organizirali koncert u rodnoj kući Ive Andrića.

Na pjesmi je radila poznata ekipa glazbenika  Dario Lukić (klavir), Đani Pervan (producent), Martin Hausler (klarinet), Marko Jakovljević (bass) te Jasmir Sljepčević (bubanj).

Ne krijući zadovoljstvo urađenim, Mara je poručio: ''I ovaj put smo uspjeli uokviriti jednu cjelinu i našu kulturnu scenu obogatiti za još jednu pjesmu jednog od najvećih književnika sa ovih prostora, Ivu Andrića.''

Rad na pjesmi je u završnoj fazi.  Andrićevo ''Pismo nikome'' u izvedbi Sanela Marića Mare, uskoro bi trebalo doći do slušatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close