"Ujedinjeni glazbom"

Otkriveni logo i slogan ovogodišnje pjesme Eurosonga

BBC je izjavio da to "odražava samo porijeklo natjecanja", koje je izvorno stvoreno kao emiterski eksperiment za okupljanje Europe.
Kultura / Glazba | 01. 02. 2023. u 06:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnje natjecanje za Pjesmu Eurovizije u Liverpoolu imat će slogan "Ujedinjeni muzikom", a umjetnički radovi prikazuju srca koja kucaju zajedno.

BBC je izjavio da to "odražava samo porijeklo natjecanja", koje je izvorno stvoreno kao emiterski eksperiment za okupljanje Europe.

Eurosong ove godine u Velikoj Britaniji 

Ovogodišnji događaj održat će se u Velikoj Britaniji jer ga je preopasno organizirati u Ukrajini, koja je pobijedila 2022. godine.

Zastave obiju zemalja korištene su kao inspiracija za shemu boja. Službena ceremonija primopredaje, koju vode Rylan Clark i AJ Odudu, prenosit će se iz Liverpool St George's Halla u utorak u 19:00 GMT na BBC Two.

  / Logo za Eurosong 2023. godine

Većina zemalja sudionica također će saznati u kojem će se polufinalu natjecati. Učenici lokalnih škola, kao i članovi ukrajinske zajednice koji su se nastanili u Liverpoolu od početka rata, bit će uključeni u izvlačenje.

U polufinalu 9. i 11. svibnja sudjelovat će 31 takmičar koje će publika smanjiti na 20 - u promjeni pravila - prije velikog finala 13. maja. 

Ukrajina ide ravno u finale kao pobjednica prošle godine 

Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Njemačka i Italija automatski se kvalificiraju za finale zbog sume koju njihovi emiteri plaćaju za sudjelovanje. Ukrajina će također ići ravno u finale kao pobjednica 2022. godine.

Pobjednici iz prethodne godine obično organiziraju sljedeći događaj. Velika Britanija je bila druga zahvaljujući Samu Ryderu 2022. te je odlučeno da će Liverpool biti domaćin ovogodišnjeg showa u ime Ukrajine.

U sklopu ždrijeba u utorak, gradonačelnik prošlogodišnjeg grada domaćina Torina predat će "ključeve" Eurovizije kao i službena obilježja natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close