"Liberty Games"

U svijetu i regiji - Tko dominira glazbenim ljestvicama

Indijska pjevačica najslušanija, Jala Brat dominira u regiji
Kultura / Glazba | 31. 01. 2023. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Liberty Games" izračunao je koji su najslušaniji izvođači i pjesme u proteklih godinu dana, a rezultati se temelje na broju pregleda s YouTubea.

Osim općenito najslušanijih pjevača u svijetu, objavili su i tko je bio najslušaniji u pojedinoj državi.

Glazbenim ljestvicama dominiraju indijski izvođači. Najslušanija u svijetu je indijska "playback pjevačica" Alka Yagnik s 14,8 milijardi YouTube streamova, prenosi Avaz.

Za petama joj je reper Bad Bunny s 14,1 milijardom, a na trećem mjestu je Udit Narayan s 10,6 milijardi. Bad Buni najbolji je pjevač u 17 zemalja, većinom u Latinskoj Americi.

Što se tiče najslušanijih pjesama, na prvom mjestu je "Saami Saami" izvođačice Sunidhi Chauhan. Slijedi je "We Don't Talk About Bruno" iz filma "Encanto", a na trećem mjestu je "Cê Tá Preparada (Ao Vivo)", koju pjevaju "Tayrone & Marília Mendonça".

2Pac je svjetski najslušaniji "old school" hip-hop izvođač, s više nego dvostruko brojnijim strimovima od drugoplasiranog Notorious B.I.G.-ja.

Što se tiče naše regije, u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Sloveniji najslušaniji je Jala Brat. Najslušanija pjesma u tim zemljama, osim u Sloveniji, je "Roze", koju pjevaju Jala Brat, Devito i Buba Corelli.

Poznati K-pop bendovi BTS i "Blackpink" su dva izvođača s najviše pretplata na YouTubeu i nalaze se među deset najslušanijih na svijetu. Kad je riječ o klasici, Frederic Chopin je na prvom mjestu s 50,4 milijuna slušanja na YouTubeu i zauzima vrhove ljestvica u 28 zemalja. Na drugom mjestu je Mozart.

Kopirati
Drag cursor here to close