Popularni bh. bend

Dubioza će se prijaviti na Eurosong, ali neće predstavljati BiH

''Mi ćemo se zaista kandidirati sljedeće godine za Eurosong, ali na način da predstavljamo sve kokuzne zemlje koje nemaju para da se prijave, već smo napisali i pjesmu'', rekao je Jakubović.
Kultura / Glazba | 30. 12. 2022. u 16:19 BHRT

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popularni bh. bend Dubioza Kolektiv prijavit će se iduće godine na Eurosong, najavio je to Brano Jakubović u BHRT-ovoj emisiji ''Jutro za sve'.

Kako je kazao neće predstavljati Bosnu i Hercegovinu, već sve kokuzne zemlje koje nemaju novac da se prijave.

''Mi ćemo se zaista kandidirati sljedeće godine za Eurosong, ali na način da predstavljamo sve kokuzne zemlje koje nemaju para da se prijave, već smo napisali i pjesmu.

U međuvremenu su zemlje poput Bugarske, Crne Gore i Makedonije odustale zbog financijskih sredstava da učestvuju na Eurosongu, pa ćemo mi biti predstavnici četiri kokuzne zemlje'', rekao je Jakubović.

Naveo je da će zamoliti sve građane i građanke te četiri zemlje, ali i šire da preko web stranice koju će osmisliti pošalju peticiju direkciji Eurosonga da i da ih zamoli da Dubioza kolektiv predstavlja ove četiri zemlje u revijalnom dijelu programa.

''Dva su razloga: prvi je što je financijska konstrukcija takva kakva jeste, a drugi je taj jer su zemlje koje sam nabrojao u onom 'hodniku' Europske unije, čekamo da nas prime, pa eto kao da i mi mahnemo malo iz hodnika da smo još tu u čekaonici pa nas možda prozovu na onaj šalter'', poručio je Jakubović.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina od 2016. nije dio Eurosonga, zbog BHRT-ovog neizmirivanja dugova prema Europskoj radiofiduznoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close