Ekfrastičke teme

Održan koncert ansambla 'SA Sinfonietta' u Čapljini

Na pozornici u Čapljini se predstavio duo "SA Sinfonietta" kojeg čine talentirane violončelistica Belma Alić i pijanistkinja Julia Gubaidulina.
Kultura / Glazba | 19. 02. 2024. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, ljubitelji klasične glazbe u subotu su uživali u drugom koncertu u sklopu projekta "Ekfrastičke teme".

Ovaj put, na pozornici se predstavio duo "SA Sinfonietta" kojeg čine talentirane violončelistica Belma Alić i pijanistkinja Julia Gubaidulina.

Foto: PR / Održan koncert ansambla SA Sinfonietta u Čapljini

Koncertni repertoar je obuhvatio djela kompozitora poput Johannesa Brahmsa, Sergeja Rahmanjinova i Roberta Schumanna. Johannes Brahms je svojim djelom "Wie Melodien zieht es mir" prenio publiku u čarobni svijet poezije i melodije, stvarajući duboku emotivnu vezu sa slušateljima.

Sergej Rahmanjinov je svojom "Sonatom za violončelo i klavir" oduševio simfoničnom širinom i dramatičnošću, dok su "Fantasiestucke" Roberta Schumanna otkrile duboke i neočekivane slojeve romantične minijature.

Foto: PR / Održan koncert ansambla SA Sinfonietta u Čapljini

Posebno iznenađenje za publiku bio je bis izvođenja Rahmanjinovljeve "Здесь хорошо" (Ovdje je dobro), koji je dodatno začinio već magičnu atmosferu koncerta.

Projekt "Ekfrastičke teme" se realizira uz podršku Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, a u suradnji s Udruženjem "Hila" iz Srbije, Umjetničkom galerijom Bosne i Hercegovine i Centrom za edukaciju i kulturu Akademija Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close