Koncert

Mostar - Super žurka u Abraševiću

Koncert počinje u petak 19. travnja u 21 sat, a već od 20 sati startaju sa slušaonicom najboljeg s poljske alternativne scene prema SIKSINOM izboru.
Kultura / Glazba | 17. 04. 2024. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 19. travnja, u OKC-u Abrašević u Mostaru nastupit će teatralni poljski queer punk duo Siksa.

Koncert počinje u 21 sat, a već od 20 sati startaju sa slušaonicom najboljeg s poljske alternativne scene prema SIKSINOM izboru. Na repertoaru su Szklane Oczy, Hugayz, Raut, No More Flowers, Life Scars, Sylvia Baudelaire, EUROPU$$EY5000 i još mnogo toga.

Siksa (jidiš: שיקסע, romanizirano: šikse, pogrdan izraz za mladu ženu percipiranu kao vulgarnu, neiskusnu i nezrelu) je feministički duo sastavljen od glasa, basa, lirike i tijela. SIKSINI koncerti kombiniraju energiju punk koncerta, performativne poezije i suvremenog plesa.

U interakciji s publikom svaki nastup dobiva jedinstvene dramske kvalitete. Unutar ograničenja instrumenata i prisutnosti na pozornici duo pronalazi snagu za izgradnju vlastitog puta. Ponekad se temelji na djetinjstvu, drugi put na bajkama i legendama ili stvarnosti transformiranoj neobuzdanim viđenjem Sikse. U radu sikse osobno se susreće s političkim, neizgovoreno s gluhoćom, pojašnjavanju organizatori.

Siksa je održala preko 300 koncerata širom Europe, od malih klubova i skvotova, preko galerija suvremene umjetnosti do najvećih europskih festivala.

Od početka 2023. godine SIKSA je na turneji s najnovijom koncertnom sezonom pod nazivom ...and the She -devel bangs with the bass (…a Vještica udara basom), podsjećaju iz Abraševića.

Ulaz na koncert je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close