OKC Abrašević

Mostar Rock School vas poziva na koncert: Spremite glasnice!

Na koncertu će se predstaviti i gostujući bendovi iz Zagreba i Bileće s kojima je Škola ostvarila suradnju u ovoj godini.
Kultura / Glazba | 17. 04. 2024. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Rock School vas poziva na svoj četvrti programski koncert na kojem predstavljaju autorske radove svojih polaznika iz proteklog session bend programa, kao i covere najutjecajnije glazbe 90-ih godina kao perioda muzike kojeg su istraživali u ovom ciklusu programa.

Vrijeme je za stage

"Zadovoljstvo nam je pozvati vas na četvrti programski session koncert Mostar Rock School. Naši polaznici predstavljaju vam svoje nove autorske radove i obrade muzike iz 90-ih. Nakon 40 dana učionice, proba, pisanja, brisanja i sviranja, vrijeme je za stage. Spremite glasnice i vidimo se 18. travnja u 20:00 u OKC Abraševiću", kažu iz škole.

Na koncertu će se predstaviti i gostujući bendovi iz Zagreba i Bileće s kojima je Škola ostvarila suradnju u ovoj godini.

"Željezne pilule" su tinejdžerski bend aktivan od studenog 2022. koji svira pod utjecajem punka (punk rock, hardcore, riot grrrl, postpunk).

Tematiziraju probleme žena u suvremenom dobu, odrastanje, društvene odnose, ovisnosti, probleme s mentalnim zdravljem itd. Svaki im je nastup "modna revija za sirotinju i čista zafrkancija".

Repertoar im se sastoji od autorskih stvari, ali i svima dobro poznatih obrada.

Razmjena bendova 

Ovu razmjenu bendova omogućila je suradnja Mostar Rock School sa Superval Festivalom iz Zagreba.

Superval festival nedavno je ugostio mostarski bend Farsa, nastao u Mostar Rock School.

"Preko reda" je sastav iz Bileće koji je prošao intenzivnu obuku i rad s predavačima i band coachevima u Mostar Rock School.

Samoinicijativno pokušavaju uspostaviti prostore za mlade glazbenike u svojoj zajednici i vode vlastitim primjerom.

Koncert se održava 18. travnja u 20:00 u OKC Abrašević. Ulaz je besplatan.

Aktivnosti Mostar Rock School podržavaju: Švedsko Veleposlanstvo u BiH, Sida, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Grad Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close