OKC Abrašević

Nemojte propustiti - Mara iz Mostara krši pravila spotifaja

Lokalnoj ekipi, Marin Bošnjak poznat je kao Mara iz Mostara, a večerašnji događaj plod je Marinovog boravka na svjetski priznatom panelu
Kultura / Glazba | 29. 02. 2024. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak Mara iz Mostara krši pravila spotifaja i javno pušta glazbu sa ''naših'' prostora.

''Osim spotifaja, preslušavat’ će se i ploče novih izdanja i kompilacija kao što je novi “Poyy” od @antunidem, bendove iz @jeboton kolektiva, Zagreb calling, @zvucni.zid, @haligali____ i slično..

Da ne zafali pjesama pobrinuo se prijatelj i kolega Koen @yugofuturism.eu iz Niskozemske koji je poslao finu playlistu'', napisao je Marin Bošnjak, najavljujući večerašnji događaj u OKC Abrašević.

Lokalnoj ekipi, Marin Bošnjak poznat je kao Mara iz Mostara, a večerašnji događaj plod je Marinovog boravka na svjetski priznatom panelu Undiscovered Balkans: Exploring Hidden Music Markets.

Yugofuturism je, pojašnjava, platforma za booking i promociju glazbe u Nizozemskoj i cijeloj Europi a najviše se fokusira na izvođače centralne/istočne Europe i Balkana.

''Neki od izvođača s Balkana koji su iskusili yugofuturism promotivne turneje su Repetitor, žen, Vlasta Popić, Punčke, Bernays Propaganda itd. Ajmo se družit!'', poručio je Mara pozivajući sve zainteresirane večeras u OKC Abrašević.

Ranije smo pisali kako je Marin jedan od vrlo važnih djelatnika kulture, koji je već godinama aktivan na kulturnoj sceni Mostara, a osim toga puno je radio na tome da nas poveže sa svijetom.

Sada je Marin bio govornik na spomenutom panelu, koji je jedan od vodećih showcase festivala i glazbenih konferencija u Srednjoj i Istočnoj Europi. Marin smatra da europska glazbena scena realno jako malo zna o scenama i prilikama u našim malim zajednicama van EU i Schengen zone...

''Objasnili smo koliko je bitno da dođu predstave svoju muziku ovdje jer samo kod nas mogu osjetiti ovaj sudar civilizacija i povijesti koja je na svakom metru prožeta nevjerojatnom ljubaznošću ljudi, prirodom, toplinom'', kaže Marin.

Kopirati
Drag cursor here to close