Poslušajte

Mara objavio live koncert iz Abraševića

''Nošen jedinstvenim toplim glasom, jednostavnom gitarom i suvremenim melodijama, Mara kao da stvara muzički putopis od mostarskih bašti, zaboravljenog mirisnog bilja i starih, zaraslih i nedostupnih staza.''
Kultura / Glazba | 24. 08. 2023. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanel Marić Mara 8. srpnja održao je koncert u mostarskom OKC Abrašević, a live snimak s te večeri sada je dostupan na njegovom youtube kanalu i možete ga poslušati na sljedećem linku:

Video: Abrašević Live/08. 07. 2023.

''Nošen jedinstvenim toplim glasom, jednostavnom gitarom i suvremenim melodijama, Mara kao da stvara muzički putopis od mostarskih bašti, zaboravljenog mirisnog bilja i starih, zaraslih i nedostupnih staza. U njegovim pjesmama oživljavaju riječi Antuna Branka Šimića, Alekse Šantića, Maka Dizdara, Safet-bega Bašagića, Ive Andrića, ali i njegovi vlastiti stihovi. Mirisi ovih riječi dugo lebde ispred zvučnika nakon što se muzika odmori. Upravo takva je bila i ova večer u Abraševiću gdje su se zvukovi sjedinili s mostarskim ljetnim povjetarcem.

Mara je nastupio uz pratnju Daria Lukića na klavijaturama, dok je produkciju zvuka radio Đani Pervan.

Mara je svojevoljno samozatajan autor, u svojim stajalištima beskompromisan, umjetnički dosljedan bosanskohercegovačkom i mostarskom poetskom romantizmu. Na ovaj način se počeo upisivati u pravog čuvara sada već pomalo izgubljenog vazduha tišine i mira'', navedeno je u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close