Ulaz slobodan.

Mostar Rock School - programski koncert na temu 50's & 60's

Mostar Rock School će u četvrtak predstaviti prvi po redu programski koncert u sklopu školske 2017/2018 godine.
Kultura / Glazba | 24. 10. 2017. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 26.10. 2017 u Muzičkom centru 'Pavarotti' sa početkom u 20:30 sati, Mostar Rock School će predstaviti prvi po redu programski koncert u sklopu školske 2017/2018 godine.

Ovo je već sada šesta školska godina od nastanka Rock škole Mostar, a upisano je rekordnih 123 polaznika koji pohađaju redovnu nastavu. Škola pored polaznika na redovnoj nastavi također surađuje sa bendovima i glazbenicima kojima nudi opremljene prostore za vježbanje i stvaralaštvo. 

Programski koncerti prezentiraju rezultate "Session bands" programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadate teme i u zadatom vremenskom okviru ili žanru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo. U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz "Session bands" program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

''U četvrtak predstavljamo rezultate prvog tematskog 40-dnevnog ciklusa u kojem će sudjelovati 60 izvođača i autora. Formirano je 12 bendova klasičnih formacija, a zadata tema je 50's & 60's. Ovaj ciklus upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok će se publika prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena.

Izvodit će se i obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu, ali i autorska djela. Najbolji autorski uradak/izvedba bit će nagrađen snimanjem u DK studiju Rock škole, tako da koncert ima i kompetitivni aspekt'', navedeno je  u priopćenju Mostar Rock Schoola.

Mostar Rock School podržava USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i SIDA - Švedsko veleposlanstvo u Sarajevu.

Ulaz je slobodan. 

Kopirati
Drag cursor here to close