OKC Abrašević

Mostar Rock School poziva na koncertnu prezentaciju Akademskog odjela

U sklopu naprednog programa, odvija se grupna nastava u nekoliko formacija, kao što su vokalni ansambl i big bend, poznat i kao Akademski bend.
Kultura / Glazba | 19. 12. 2022. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija Akademskog odjela Rock škole Mostar održat će se u petak, 23. prosinca, u OKC Abraševiću, s početkom u 20:00 sati. Na početku koncertne večeri, atmosferu će zagrijati DJ Riki.

Akademski odjel Rock škole Mostar je namijenjen talentiranim polaznicima, koji vrlo brzo napreduju i koji su dostigli visok nivo glazbenih vještina. Pohađanjem nastave na naprednom školskom odsjeku polaznici stječu i primjenjuju napredna znanja iz oblasti aranžiranja, harmonije, improvizacije, interpretacije i skladanja u polju popularne i urbane glazbe.

U sklopu naprednog programa, odvija se grupna nastava u nekoliko formacija, kao što su vokalni ansambl i big bend, poznat i kao Akademski bend. Na koncertu će upravo ovaj bend predstaviti vlastite aranžmane poznatih numera, ali i svoj autorski rad.

"Proces rada je složen ali u isto vrijeme veoma zanimljiv. Počelo je sa odabirom pjesama koje ćemo izvoditi, pa do obrađivanja pjesama i na samom kraju stvaranja originalnih kompozicija. Sviramo ono što nam se sviđa i pokušavamo svaku interpretaciju učiniti zanimljivom. Sviranje je intuitivno, potiče glazbenike na stvaranje i kreaciju", kazao je Atilla Aksoj, priznati glazbenik i djelatnik Rock škole.

U bendu sviraju Darija Matijević (vokal), Asja Zara Aksoj (vokal i violina), Riad Guzin (bas i perkusije), Luna Katarina Karan (bas i perkusije), Petra Banović (bubanj i perkusije), Ema Haznadarević (bubanj i perkusije), Ante Prusina (gitara), Nihad Kurtović (gitara), i Lucija Marinčić (klavijature i bubanj)

"Imali smo tri odlična nastupa i to Godišnjica United World College-a u Mostaru, Deseta godišnjica Mostar Rock School, i otvaranje Open City Mostar festivala. Sva tri koncerta su nam bila posebna", ističe Aksoj.

"Mi smo u procesu stvaranja gdje svaki član benda donosi nešto svoje i nešto posebno tako da smo stvorili svoj sound i prepoznatlijvost. To se posebno vidi u našim originalnim pjesmama. Uradili smo i obradu makedonske pjesme Jovano Jovanke gdje smo posebnim zvukom basa i miješanjem dva ritma ⅞ i 4/4 dobili jednu totalno novu verziju pjesme", kazao je i dodao kako će publika će u startu slušati Dj Riki-ja koji je spremio poseban set za ovu večer, a onda će bend odsvirati sat i po dobre glazbe. 

Kopirati
Drag cursor here to close