Od 10. lipnja do 5. srpnja

Mostar: Otvorene prijave za 10. gitarijadu ''Na putu za jug''

Prijave su otvorene od ponedjeljka, 10. 06. do petka 05. 07. 2024., nakon čega će selektivni žiri odabrati pet finalista.
Kultura / Glazba | 10. 06. 2024. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzički centar (MC) Pavarotti Mostar ove godine organizira jubilarnu, 10. gitarijadu ''Na putu za jug''. Na ovaj, sada već tradicionalni muzički festival, koji ove godine doživljava svoje jubilarno deseto izdanje, mogu se prijaviti bendovi s područja regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora).

Prijave su otvorene od ponedjeljka, 10.06. do petka 05.07.2024., nakon čega će selektivni žiri odabrati pet finalista. Kao i ranijih godina, MC Pavarotti je osigurao vrijedne nagrade najboljima, a pobjedniku će pripasti trodnevno snimanje u Studiju ''A'' MC Pavarotti, uz odgovarajući smještaj.

Organizator napominje kako ne snosi troškove putovanja, a grupe koje se plasiraju u finale imaju osiguran smještaj za onu večer kada nastupaju.

Zainteresirani bendovi trebaju poslati sljedeće podatke:
– naziv grupe
– grad/ mjesto/državu odakle grupa dolazi
– kraću biografiju grupe
– audio ili video snimak/link (audio mp3 format, profesionalni ili demo)
– kontakt (e-mail i telefon) – obvezno poslati

Poziv je otvoren za grupe bez obzira na starosnu dob i muzičko usmjerenje. Ne mogu se prijaviti grupe koje imaju više od jednog objavljenog albuma. Potrebno je da grupa u svom sastavu ima gitaristu. Natjecanje preferira grupe i nije predviđeno za samostalne gitariste i duete. Nije obavezno predstavljanje autorskim kompozicijama.

Prijave se mogu slati putem e-maila: [email protected].

Krajnji rok za prijavu je 05. 07. 2024. godine.

Selektivni žiri će nakon odabira finalista, iste obavijestiti o tehničkim detaljima nastupa u finalu. Dvije finalne večeri 10. gitarijade „Na putu za jug“ održat će se 30. i 31. 8. 2024. U revijalnom dijelu programa nastupit će grupa Goran Bare & Majke.

Kopirati
Drag cursor here to close