Ambasada kulture Amplituda

Magično otvorenje Amplitudinih večeri sa Zerdelijom

Ambasada Kulture Amplituda je ne samo udruga koja okuplja ljude iz različitih kulturnih sfera, već je i utočište za mlade ljude gdje mogu iskazati svoje talente i ideje.
Kultura / Glazba | 05. 02. 2024. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 3. veljače, prostorije Udruge Amplituda bile su preplavljene zvucima tradicionalne glazbe Balkana, predstavljene na jedinstven i moderan način od strane grupe Zerdelija.

Ovaj koncert, označen kao otvaranje Amplitudnih večeri, nije bio samo glazbeni događaj; predstavljao je i početak nove ere i prekretnicu za sve buduće projekte koje udruga planira.

Inkubator ideja i kreativnosti

Ambasada Kulture Amplituda je ne samo udruga koja okuplja ljude iz različitih kulturnih sfera, već je i utočište za mlade ljude gdje mogu iskazati svoje talente i ideje. Posebno važnu ulogu u ovoj ambiciji igraju mladi članovi udruge koji se trude podići je na još viši nivo. Svjesni nedostatka prostora gdje mladi mogu razvijati svoje talente, Ambasada Kulture Amplituda, navode postaje inkubator ideja i kreativnosti za ovu energičnu generaciju.

PR Udruga Amplituda Fotografije: Helena Benko / Otvorenje Amplitudinih Večeri sa Zerdelijom

Udruga stvara okruženje gdje mladi, neovisno o razlikama mogu zajedno raditi na ostvarenju svojih umjetničkih i kreativnih snova. Ovaj angažman mladih članova čini srž udruge, donoseći svježe ideje i perspektive koje oblikuju kulturnu scenu zajednice.

Amplitudine večeri predstavljaju samo jedan dio onoga što Ambasada Kulture Amplituda planira organizirati u budućnosti. Njihova predanost doprinosi stvaranju prostora gdje svaki pojedinac može pronaći podršku i priliku za izražavanje svojih strasti i talenata.

PR Udruga Amplituda Fotografije: Helena Benko / Otvorenje Amplitudinih Večeri sa Zerdelijom

Zerdelija: Tradicija u modernom ruhu

Grupa Zerdelija koju čine Tijana Bašić, Marija Raspudić i Tarik Guzin posvećuje se izvođenju tradicionalne glazbe s Balkana i šireg slavenskog govornog područja. Njihove obrade tradicionalnih pjesama odražavaju duh vremena i običaje prošlosti, oblačeći ih u novo, moderno ruho.

Njihov koncert u prostorijama udruge AK Amplituda ne samo da je oduševio posjetitelje nego je i demonstrirao moć umjetnosti u povezivanju različitih profila ljudi.

PR Udruga Amplituda Fotografije: Helena Benko / Otvorenje Amplitudinih Večeri sa Zerdelijom

Za one koji nisu imali priliku doživjeti Zerdeliju uživo, preporučujemo da istražite njihov glazbeni svijet. Zerdelija ne samo da svira glazbu, već stvara iskustvo koje poziva na razmišljanje i istraživanje ljepote tradicije u suvremenom društvu.

Za kraj veliko hvala našem prijatelju Nebojši Dimovskom koji je naš prostor upotpunio svojim slikama. Ambasada Kulture Amplituda nastavlja s planiranjem raznovrsnih projekata i događanja, pružajući priliku svima da sudjeluju i doprinesu kulturnom bogatstvu Mostara.

Tekst pisala za Amplitudu pisala Ivana Cvitković.

PR Udruga Amplituda Fotografije: Helena Benko / Otvorenje Amplitudinih Večeri sa Zerdelijom
Kopirati
Drag cursor here to close