Nova pjesma

Pogledajte neobičan spot Letu Štuka za pjesmu ''Žad''

''Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu'', rekao je frontmen grupe Dino Šaran.
Kultura / Glazba | 07. 02. 2020. u 15:39 Bljesak.info
Letu Štuke | Žad (Official Video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon singlova Bože zdravlja, Supermarket, Zemlja gori u suradnji s Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda legendarna sarajevska grupa Letu Štuke, predstavlja šesti singl s aktualnog albuma – pjesmu pod nazivom ''Žad''!

''Spot za pjesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom - ulje na staklu. Zanimljiv i originalan spoj slike i zvuka'', rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

''Glazbeni video (film, spot) uopće je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutarnja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svijetom. I tu je zajedničko djelovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumijeva dugotrajan manualni proces koji ne bi bio moguć bez pjesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča.Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osjećam'', izjavila je Žana Forca.

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktualnog studijskog albuma ''Topla voda''. Album su predstavili u zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru, beogradskom Domu omladine te sarajevskom Domu mladih. Album je objeručke prihvatila i pohvalili kako kritika tako i publika.

Kopirati
Drag cursor here to close