Nastup u Kiseljaku

Lado zatvorio Hrvatsko proljeće Središnje Bosne

Koncertom ansambla Lado završeno Hrvatsko proljeće Središnje Bosne
Kultura / Glazba | 30. 06. 2018. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trosatnim koncertnim spektaklom: glazbenim, plesnim i scenskim poslasticama ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado večeras je Kiseljaku i Središnjoj Bosni ostavio noć koja će se zasigurno još dugo pamtitit.
 
Svečana završnica  petog izdanja Hrvatskog proljeća Središnje Bosne, najvećeg festivala kulture Hrvata u županijama Središnja Bosna i Zeničko-dobojska, večeras je ponovno u suradnji s načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem Ramljakom  'odigrana' u Kiseljaku cjelovečernjim koncertom ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado.
 
U dupke punoj Gradskoj sportskoj dvorani, 'Ladovci' su Kiseljaku i Središnjoj Bosni podarili noć za pamćenje - dva sata bogatog programa kroz tradicijsku igru, glazbu, ples. 'Lado' je tako u okviru Hrvatskog proljeća nastupio u Središnjoj Bosni i premijerno izveo program "Ideju regruti", odnosno, novih 14 glazbeno-plesnih točaka. Dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, gromoglasan pljesak koji je trajao nekoliko minuta i pozivi na bis  tek su mali dio atmosfere koja je vladala večeras u kiseljačkoj gradskoj dvorani tijekom i nakon koncerta "Ladovaca". 
 
U bogatom  programu ansambl Lado podario je noć za pamćenje i sjećanje, s nadom da će što prije ponovno doći u Središnju Bosni, ali i dao poseban obol samom festivalu Hrvatsko proljeće Središnje Bosne. 
 
Kruna je to ovogodišnjeg festivala, ali i kruna prvog mini jubileja - petog rođendana Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.
 
Potvrdila je to i federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, koja je ove godine svečano zatvorila festivalski program Hrvatskog proljeća Središnje Bosne.
 
"Čast mi je što imam priliku i mogućnost zatvoriti jedan ovakav festival. Ove riječi nisu floskule - svjedok sam koliko je vremena, truda i energije uloženo u stvaranje projekta. Ovo je jedan od projekata na ponos svima nama u BiH i treba biti podržan od strane svih razina vlasti", kazala je Dujmović. 
 
 
Ponovna suradnja glede završnice projekta ove je godine plod ideje Ivana Križanovicać, umjetničkog voditelja folklornog sastava Napretkove podružnice Busovača, priopćeno je.
 
Organizator "Proljeća" je ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Gloriu Lujanović i Irenu Mrnjavac koji su projekt u Kiseljaku realizirali uz pomoć udruge mladih Efekt na čelu sa Dejanom Štekićem i Borisom Mrnjavcem.
 
Osim Općine Kiseljak večerašnji koncert održan je  pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića a isti su podržali: Federalno ministarstvo kulture i športa, Ministarstvo obrazovanja znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna, Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBIH, Predsjednik Federacije BiH, predsjedatelj Sabora Županije Sedišnja Bosna, Ministar financija ove Županije,  kao i tvrtki i institucija, Sarajevski kiseljak, Ceste company, Dom zdravlja Kiseljak, Plinomatic d.o.o Kiseljak dok su cjelokupan projekt podržale i općine Vitez i Kreševo kao Županijski odbor HDZ BIH ŽSB, Croatia osiguranje, HT dd Mostar i EP HZ HB.
Kopirati
Drag cursor here to close