Nakon 20 godina

Kultni album grupe Eyesburn 'Fool control' prvi put na vinilu!

Album, koji je s godinama stekao kultni status kod fanova grupe ali i kod glazbenih kritičara, na najbolji način definira devedesete godine prošlog stoljeća
Kultura / Glazba | 10. 12. 2020. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih alternativnih bendova ovih prostora, Eyesburn, ima puno razloga za slavlje.

Bend ove godine proslavlja 26 godina od prvog održanog koncerta i punih 20 godina od izlaska ploče koja ih je proslavila - “Fool Control”.

Za ovako važan jubilej, grupa  je odlučila da obraduje svoje fanove i sve ljubitelje ploča, reizdanjem “Fool Control” (Menart) na 180-gramskim vinilu.  Album, koji je s godinama stekao kultni status kod fanova grupe ali i kod glazbenih kritičara, na najbolji način definira devedesete godine prošlog stoljeća, pri čemu je kvalitetom ostao podjednako relevantan i važan i danas.

Po riječima frontmena, Nemanje Kojića, bend možda nije znao da će “Fool Control” postati jedna od najvažnijih referenci u njihovoj karijeri, ali su intuitivno osjećali da će pjesme s tog albuma dugo trajati:

“Vjerovali smo i osjećali da radimo bitnu stvar koja neće podleći zubu vremena tako lako. Godine 2000., kad je album izašao nisu se uopće štampali vinili na domaćoj sceni ali i globalno .CD je preuzeo mesto standardnog nosača zvuka. Sad je obrnuto... i šteta bi bila da ovaj album koji je obilježio čitavo jedno vrijeme, ne bude na LP ploči”.

Video: EYESBURN - Fool Control

“Fool Control” je sniman u studiju Akademija, od veljače do travnja 2000. godine. Producent je bio Saša Jankovič, koprodukciju je uradio Mysterious, miksovao ga je Nikola Vranjković, dok je master urađen u Skysound studiju u Londonu. Album je remasterizovao Luka Matković.

Pored LP ploče, fanove grupe Eyesburn čeka i posebna poslastica, majice i cegeri inspirirani albumom Fool Control, čiji je dizajn, kao i dizajn omota albuma “Fool Control” kreirao dugogodišnji art suradnik grupe, Marko Banićević-Makiman.

LP “Fool Control” je u pretprodaji na stranicama grupe, kao i online shopu: www.menart.rs

LP ploča Fool Control:

A strana:

  1. Warning Dub
  2. War Control
  3. Fool Control#
  4. Foolin’ I&I
  5. Divide
  6. Mental Murderation

B strana:

  1. Pump It (With People)
  2. Sun
  3. No Free Time
  4. Bite The Soul
  5. Swallow
Kopirati
Drag cursor here to close