'Dalmacija u Mostaru'

Rođendanskim koncertom Hrvatske glazbe počelo ''Ljeto u Mostaru''

Na koncertu su nastupili solisti Josip Aničić, Ivan Sušac i Josipa Medić.
Kultura / Glazba | 06. 06. 2023. u 20:15 Fena/Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncertom ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače pod nazivom 'Dalmacija u Mostaru, u izvedbi Hrvatske glazbe Mostar, u utorak navečer svečano je otvorena manifestacija ''Ljeto u Mostaru''.

Ovo je ujedno i ljetni koncert kojim je Hrvatska glazba Mostar obilježila 134. rođendan.

Koncert je održan na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, a nastupili su solisti Josip Aničić, Ivan Sušac, Josipa Medić i Anja Krtalić.

Foto: Bljesak.info / Počelo Ljeto u Mostaru

Gosti koncerta bili su Klapa Trebižat i Klapa Belcanto.

''Ovo je jedna nova manifestacija u Mostaru, a proizašla je iz ideje da kulturi dadnemo jednu dodanu vrijednost i okupimo sve predstavnike kulture u Gradu na jednom mjestu, odnosno pod jednu 'kapu'''- istaknuo je mostarski gradonačelnik Mario Kordić uoči otvaranja Mostarskih ljetnih dana koji će se u Gradu na Neretvi održavati sljedeća tri mjeseca.

Kordić je ovom prilikom svim gostima i građanima koji će ovo ljeto provesti u Mostaru zaželio ugodno druženje kako večeras tako i narednih tri mjeseca, ističući kako se i ovom manifestacijom želi poslati iz Grada slika da je to prijestolnica, prvenstveno kulture.

Osim mnogobrojnih građana Mostara, koncertu su nazočili i glazbenici i gosti iz Herceg-Novog. 

Podsjećamo, u sljedeća tri mjeseca u Gradu na Neretvi održat će se niz kulturnih manifestacija, od kojih su neke tradicionalne i održavaju se više desetljeća unatrag, a neke će to tek postati.

Kopirati
Drag cursor here to close