Kulturno ljeto

Koncertom ispred Kosače počinje ''Ljeto u Mostaru''

Koncert će se održati na platou ili u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, ovisno o vremenskim prilikama, s početkom u 18:30 sati.
Lifestyle / Flash | 06. 06. 2023. u 12:20 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnjim koncertom ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače pod nazivom 'Dalmacija u Mostaru, u izvedbi Hrvatske glazbe Mostar, svečano će biti otvorena manifestacija ''Ljeto u Mostaru''. Bit će to ujedno i ljetni koncert kojim Hrvatska glazba Mostar obilježava 134. rođendan.

Koncert će se održati na platou ili u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, ovisno o vremenskim prilikama, s početkom u 18:30 sati.

Nastupit će solisti Josip Aničić, Ivan Sušac i Josipa Medić, a gosti koncerta bit će Klapa Trebižat i Klapa Belcanto.

Niz kulturnih manifestacija

U sljedeća tri mjeseca u Gradu na Neretvi održat će se niz kulturnih manifestacija, od koji su neke tradicionalne i održavaju se više desetljeća unatrag, a neke će to tek postati. Na zajedničkoj konferenciji za novinare predstavljen je okvirni program tih manifestacija.

Prvi dan ljeta 21. lipnja, kojim se slavi i Svjetski dan glazbe, obilježit će više događaja u gradu, jedan od većih je svakako koncert Simfonijskog orkestra Mostar koji se već tradicionalno održava u parku Zrinjevac.

Ravnateljica ovog orkestra Snježana Zovko najavila je Music revolution na kojem će Antonija Batinić s prijateljima izvesti svjetske hitove.

Svjetskim danom glazbe Rock School Mostar velikim koncertom obilježit će kraj ove školske godine. Na njemu će se predstaviti Akademski bend Mostar Rock School „Liron“, a gosti će biti Funk Shui iz Makedonije te Vinko Čemeraš i njegov bend Talvi Tuuli.

''Prepoznali smo da Mostaru isto nedostaje jazza, stoga ćemo mi već 8. lipnja predstaviti Duška Šobata u Abraševiću te 16. lipnja Fusion Jazz Trio te koncert za svjetski dan muzike'', najavio je Orhan Maslo, voditelj Rock škole Mostar samo neke od koncerata ove škole.

Mostarko ljeto manifestacija koju organizira pet kulturnih institucija Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Muzej Hercegovine Mostar, Narodna biblioteka Mostar i Pozorišta lutaka u Mostaru, ove godine počinje 20. lipnja.

Foto:FENA / Mili Tiro, voditelj Mostar Blues Rock Festivala

''I ove godine ponudit ćemo niz kulturnih sadržaja za naše građane. Krećemo 20. juna izložbom Udruženja likovnih umjetnika BiH i koncertom Mostarskih tamburaša. Slijedi niz koncerata, predstava, izložbi, promocija i prezentacija, filmskih večeri, lutkarskih predstava, a sveu cilju obogaćivanja kulturnog programa našeg grada'', kazao je direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić.

29. lipnja do 1. srpnja Mostar Summer fest

Jedan od poznatijih festivala u Mostaru je Mostar Summer fest koji će ove godine u vremenu od 29. lipnja do 1. srpnja proslaviti svoju 11. godinu obilježavanja. Ekipa koja stoji iza ovog festivala potrudila se da na Kantarevac 'dovuče' zaista impresivan lineup kada su u pitanju regionalni bendovi.

Nastupit će, među ostalim Bajaga i instruktori, Let 3, Vojko V, Buč Kesidi, Goran Bare i Majke, Urban & 4, Zoster, Brkovi.

Mostar Blues i Rock Festival na programu je 14. i 15. srpnja u OKC-u Abrašević. Prvoga danas nastupaju Blues Caravan, Mostar sevdah reunion i američki gitarist Philip Sayce. Drugi dan rezerviran je za Sunnysiderse, Dudley Taft Band, Susan Santos i YU grupu.

Foto:FENA / Pres povodom manifestacije Mostarko ljeto 

Predsjednik Udruge hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava Vedran Vidović najavio je Državnu smotru folklora Hrvata iz BiH, koja će se održati 17. lipnja, a tijekom ljeta bit će tu i niz drugih sadržaja kojima je zajednički cilj očuvanje nematerijalne kulturne baštine.

Mostar će ovoga ljeta biti domaćin još jednog velikog folklornog skupa, a to su Susreti prijateljstva u organizaciji KUD-a Blagaj. Četrdeseto izdanje tog međunarodnog festivala folklora održat će se 5. kolovoza.

Festival elektronske glazbe From HERZ with Love na programu je 21. i 22. srpnja, MOBA Street Food Festival od 23. kolovoza do 3. rujna, a Street Art Festival Mostar od 26. kolovoza do 3. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close