Duhovna glazba

Fra Marin Karačić za početak Adventa u Mostaru - poseban blagdanski pečat

Na koncertu je nastupio i biskupijski zbor mladih ViDeMus.
Kultura / Glazba | 02. 12. 2023. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Fra Marin Karačić u Kosači za početak Adventa u Mostaru

Fra Marin Karačić, jedan od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe na ovim prostorima, koncertom u velikoj dvorani HD HS Kosača u subotu 2. prosinca dao je poseban pečat početku Adventa u Mostaru.

Na koncertu je nastupio i biskupijski zbor mladih ViDeMus.

Advent u Mostaru je počeo paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u subotu večer, a na pozornici ispred Kosače posjetitelje manifestacije Advent u Mostaru sljedećih dana očekuje bogat i šarolik dnevni zabavni program u kojemu će sudjelovati učenici mostarskih škola, mališani iz vrtića te KUD-ovi.

Foto: Bljesak.info / Fra Marin Karačić u Kosači za početak Adventa u Mostaru

Jedna od najtraženijih baletnih predstava Orašar stiže u Mostar u ponedjeljak, 4. prosinca, u sklopu programa Advent u Mostaru. Mostarska publika ima privilegij uživati u vrhunskoj umjetničkoj postavi ukrajinskog baletnog ansambla Ukrainian Classical Balet u velikoj dvorani HD HS Kosača.

S njima će pozornicu dijeliti i učenice Balet Mostar Arabesque koje već odavno bilježe uspjehe na svjetskoj baletnoj sceni. Mostar se tako našao na mapi od samo nekoliko gradova u regiji koji će imati priliku uživati u ovom umjetničkom djelu. Ulaznice za Orašara mogu se kupiti na blagajni dvorane.

Svakako će najveću radost kod najmlađih posjetitelja izazvati dolazak sv. Nikole koji je planiran na pozornici ispred Kosače u srijedu, 6. prosinca, od 15 sati pod sponzorstvom Naklade Alfa.

Foto: Bljesak.info / Fra Marin Karačić u Kosači za početak Adventa u Mostaru

Adventske radosti za djecu i darovi, uz druženje sa svetim Nikolom, donijet će pravi duh blagdana u Mostar. Kako bi ovaj dan još više uljepšali mališanima, Lola Klaunovi će izvesti predstavu Ples s vilenjacima.

Po uzoru na svjetske metropole blagdansku čaroliju u Mostaru od sredine prosinca upotpunit će i klizalište.

Video: Fra Marin Karačić: Ako barem jednu osobu ovaj razgovor potakne na promisljanje, vrijedilo je
Kopirati
Drag cursor here to close