Zabava

Jimmy Barka Experience - 20 godina OKC Abrašević

Trio sastavljen od dva DJ-a i bubnjara, nastupit će 18. studenog 2023. u OKC Abrašević u sklopu obilježavanja 20 godina od obnove rada centra.
Kultura / Glazba | 14. 11. 2023. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubljanski Jimmy Barka Experience ritmički tour de force, trio sastavljen od dva DJ-a i bubnjara, nastupit će 18. studenog 2023. u OKC Abrašević u sklopu obilježavanja 20 godina od obnove rada centra.

Čine ga renomirani jazz perkusionista Marjan Stanić (Žambo Žoet Workestrao, Vasko Atanovski bend) i dva vrsna producenta i DJ-a Borka i Bakto, inače zaslužni za spas popularne ex yu funk, soul, disco i rock’n’roll glazbe 1960-ih i 1970-ih od zaborava, a koje izvode u sklopu projekta Tetkine radosti. Bend vuče naziv iz filma Kad budem mrtav i beo‘ (1967.)

Živojina Pavlovića i lika Džimija Barke, propalog, netalentiranog ex yu pjevača. JBE zvuk funkcionira kao kolaž pun nepredvidljivih preokreta, šareni miks stilova, od funka, breaka, afra, hip hopa, pa sve do turske psihodelije i Balksploitationa

''Jimmy Barka iskustvo je autentični spoj modernog i tradicionalnog ritma. Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju, a prate ga četiri gramofona, sempleri, efekti i elektronski audio kolaži začinjeni poznatim replikama iz ex yu kinematografije. Rezultat ovog kreativnog spoja je instrumentalna i slikovita plesna muzika bogata vrhunskim humorom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim’’, poručili su iz Abraševića.

Koncert počinje od 21 sati, a ulazak je besplatan.

 

Kopirati
Drag cursor here to close