Mostarski talent u New Yorku

Goran Popović i Stagebug produkcija - Osim glumačkog, osvaja i produkcijski svijet

Mostarski glumac Goran Popović, osim u glumačkim vodama u New Yorku se okušao i u produkciji.
Kultura / Glazba | 23. 09. 2021. u 10:08 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Popović već odavno svojim glumačkim uspjehom puni redove novinskih članaka, a sada se odvažio na potez preuzimanja njujorške Stagebug produkcije. A kako se čini i produkcija mu ide dobro kao i gluma. Iza Gorana je i jedan uspješan međunarodni projekt.

Naime, Stagebug Productions je kompanija koja se pokrenula u jeku pandemije 2020. godine u New Yorku, od strane dvoje entuzijastičnih glumaca s Američke Akademije Dramskih Umjetnosti, no zbog stanja s COVIDOM kompanija nije uspjela mnogo stvoriti, te je došlo vrijeme da se ista ili zatvori ili preda u ruke novim generacijama.

''Tu sam ja uskočio u priču sa svojim kolegom glumcem i prijateljem iz Costa Rica-e nakon što smo diplomirali. Odvažio sam se na potez preuzimanja produkcije potpuno na sebe, pritom uključujući još četrdeset sedmero ljudi, koji su željni stvaranja i izražavanja'', kaže za Bljesak.info Goran Popović, koji je, podsjećanja radi prije tri mjeseca uspješno diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Stage Bug Productions (@stagebugproductions)


''Odlučio sam se za ovaj korak kao strani državljanin u New Yorku, te uključio ljude širom svijeta u kompaniju, iz UK, Islanda, Costa Rica-e, Švedske, Norveške, Mexica, Amerike, Holandije, Francuske, Poljske, Italije, Škotske, Grčke. Razmišljao sam o tome što više različitih kultura to mnogo više različitih umjetničkih pogleda na projekte, što nam daje mogućnost da komuniciramo sa svima, a ne samo s određenom skupinom ljudi'', pojašnjava Popović.

Foto: Privatna arhiva Goran Popović  


Tako je Stagebug Productions krenula s radom punom parom 2021. godine u svibnju gdje su radili na ustanovljavanju godišnjih ciljeva i konkretno uspostavljanju glasa kompanije.

''Ova produkcijska kuća pronalazi svoje sjedište u New Yorku i trenutno služi kao legitimna platforma za umjetničko stvaralaštvo. U životu sam stalno nailazio na mnoge kompanije koje su orijentirane samo na jednu granu umjetnosti, međutim nikada nisam naišao na platformu koja je utočište svim umjetnicima - gdje će umjetnici surađivati iz svih sfera, kako bi stvorili djelo'', kaže Goran, dodajući da su kroz ovu komapniju odlučili pružiti online sate glume, plesa i pjevanja, kao i stvaranje kratkih filmova, serija, muzičkih videa, predstava, solo projekata i sl.

''Naš prvi projekt smo radili u suradnji s islandskim bendom heró kojega čine Rósa Helgudottir i Helena Hafsteinsdóttir, pod redateljskom palicom Rósa Helgudottir i produkcijom Stagebug Productions, s koreografom i artističkim direktorom Goranom Popovićem i snimateljem i glumcem Isaias Badilla Ureña'', kaže Popović o prvom projektu na kojem su radili, dodajući da je heró islandski duet pjevačica Rósa Helgudottir i Helena Hafsteinsdóttir.

Foto: Privatna arhiva Goran Popović  

''Ovaj duet stvara glazbenu dimenziju mekanog i sanjivog popa koji pronalazi svoj utjecaj u zvučnim teksturama i melodiji koja je fokusirana na prozvukle vokale i lagane jeke. Upravo su izbacili svoj single 'stay for me' koji možete preslušati na Spotifyu! Međutim mi radimo na novom projektu i novoj pjesmi s ovim bendom pod nazivom „I SeeIt All“.

Projekt se sastojao od devet performera: Ahmed Elsayed, Tatiana Mirabent, Goran Popović, Karolina Mushak, Marie Louise Boisnier, Marianna Cossu, Azendé Johnson, Alysar Tabet, Sayali Bramhe. Od osoba iza kamere tu su bili režiserka i glumica Rósa Helgudottir, snimatelj i glumac Isaias Badilla Ureña, koreograf i umjetnički direktor Goran Popović, produkcijski manadžer i glumica Kayla-LynMontanez, te u post produkciji montažer i glumac Eirik Holsæter'', rekao je Goran o projektu, dodajući da je snimanje trajalo dva puna dana po šest - sedam sati, prije toga smo imali probu za plesni komad koji ćete moći vidjeti u listopadu kada spot i pjesma ugledaju svijetlo dana.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Stage Bug Productions (@stagebugproductions)


''Iskustvo snimanja je bilo ispunjeno kreativnim radom, profesionalnošću i predanošću svih izvođača, kao i produkcijskog tima. Snimanje se održavalo u Brooklynu u New Yorku, te na Manhattanu, New York'', prepričao nam je Goran prvo produkcijsko iskustvo u New Yorku.

New York je definitivno ovom talentiranom mostarcu otvorio brojna vrata, kroz koja će vjerujemo proći s uspjehom. 

Kopirati
Drag cursor here to close