Glazbeni dvoboj

Glazbeni genij Ludwig van Beethoven oživljen u virtualnoj stvarnosti

Kombinacijom igre, klasične glazbe i rapa te virtualne stvarnosti prenose se zanimljive činjenice o jednom od najvećih kompozitora na svijetu.
Kultura / Glazba | 31. 03. 2023. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu svoje nove ponude ''BEETHOVEN//OPUS 360'' interaktivni muzej Kuća muzike u Beču virtuelno oživljava čuvenog kompozitora Ludwiga van Beethovena i smješta ga u virtuelni glazbeni dvoboj sa predstavnikom glazbenog pravca rap.

Posjetitelji se pomoću VR naočala mogu uključiti u dvoboj, određivati ritam, rime i slično te pridobiti naklonost publike za Beethovenovu glazbu.

Kombinacijom igre, klasične glazbe i rapa te virtualne stvarnosti prenose se zanimljive činjenice o jednom od najvećih kompozitora na svijetu. Natječući se za pobjedu sa suparnicima iz rap žanra posjetitelji se na zabavan način mogu poistovjetiti s likom mladog Beethovena i na nov način doživjeti njegov stvaralački opus.

''Virtualna stvarnost odličan je način za prenošenje znanja o klasičnoj glazbi i njenom razvoju na zabavan način. Time ponovno dokazujemo da u ovoj kulturnoj prijestolnici ljubitelji klasične glazbe mogu doći na svoje, dok djeca i mladi istovremeno mogu izbliza doživjeti povijest glazbe'', ističe direktor Bečkog holdinga Kurt Gollowitzer.

Kuća muzike je jedan od četiri muzeja Bečkog holdinga koji postoji više od 20 godina. Iz prvog austrijskog muzeja glazbe i zvuka razvio se u vodeću glazbenu ustanovu s jedinstvenim muzejskim konceptom. Muzej također poziva posjetitelje da eksperimentiraju sa zvukovima i interaktivnim glazbenim instalacijama te na zabavan način uče i otkrivaju svijet akustike, priopćila je Mrža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close