Istinski nukleus svih kreativnosti

Divanhana nam poklanja ''Na Kušlatu se mahrama vihori'', bezvremensku baladu o dragulju zvorničkog kraja

Kultura / Glazba | 19. 12. 2022. u 21:50 Bljesak.info
Divanhana - Na Kušlatu se mahrama vihori (Official Video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Divanhana svim štovateljima njihove muzike poklanja pjesmu "Na Kušlatu se mahrama vihori". Riječ je o još jednoj autorskoj pjesmi ovog popularnog sastava, za koju sami akteri navode da je bila nukleus kreativnosti novog, uveliko nagrađivanog, albuma "Zavrzlama".

"Na Kušlatu se mahrama vihori je od momenta kada nam je došla na dar bivala istinski nukleus svih kreativnosti koje su se usidrile na našem posljednjem studijskom izdanju.

Pjesma o Ljubavi, o ljepoti, o bezvremenskoj tuzi i svom sjaju dragulja zvorničkog kraja, džamije Kušlat. U nju utkasmo samo one najiskrenije note koje osjetismo, te sasvim smo sigurni da će naša cijenjena publika na isti način kao i mi moći osjetiti svaki dert pjesme te proživjeti istu u svim emotivnim spektrima", izjavio je Neven Tunjić pijanista benda Divanhana.

Video je sniman u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a režiju, montažu i kolor potpisuje dugogodišnji suradnik benda Sallex Perić. Za realizaciju videa pobrinula se produkcija MONO Digital na čelu s Davorinom Đuranovićem i Dinom Osmanovićem.

Pjesma koja je tijekom godine naišla na mnoge izvanredne kritike eminentnih medija, tako je britanski novinar Garth Cartwright pisao da je remek djelo u novijoj historiji sevdaha dok je Songlines Magazin pomenutu pjesmu istakao kao najvišu preporuku prilikom slušanja albuma Zavrzlama stoga i ne čudi što je ista doživjela svoju ekranizaciju.

Foto: PR / Divanhana - Na Kušlatu se mahrama vihori

"Objekti prirode, iako su nam svrsishodni, danas vrlo često ne plijene našu pažnju jer njihov jezik nema takvu izražajnu snagu niti oni naprosto poznaju neke današnje društvene poroke i afinitete. Prihvaćajući tu činjenicu, naša Na kušlatu se mahrama vihori vrlo pretenciozno želi da prenese čitavu ideju jednog vremena i prostora, od muzike koja se u jednom trenutku doima kao eho davnog vremena, preko videa koji je simbol nekog snoviđenja, a sve to opet s namjerom da duh naše publike slušajući i gledajući negdje usput susretne naš duh i doživi sve ono što smo ovoj kompoziciji dali", izjavila je Selma Droce, vokalistica benda Divanhana.

Kopirati
Drag cursor here to close