Zavrzlama

Divanhana nam poklanja Peno, treći single s novog albuma

Kultura / Glazba | 13. 09. 2022. u 13:05 Bljesak.info
Divanhana - Peno (Official Live Video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački bend Divanhana, koji je široj javnosti poznat po vrsnim interpretacijama tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, nerijetko svoj kreativni rad oplemeni i izvedbama pjesma autora koji su svojim stvaralaštvom obogatili world music scenu naših prostora. Tako su obradili pjesmu Peno, legendarnog romskog kantautora Šabana Bajramovića, te istu odabrali za treći singl s novog albuma Zavrzlama.

Pjesma je snimana na njihovom posljednjem koncertu u Lisinskom 29.2.2020. godine, dok video, u vidu kratkog dokumentarnog filma, prikazuje kadrove iza scene, samog procesa pripremanja i realizacije pomenutog koncerta, te oproštaja članova benda Divanhana sa Šejlom Grgić koja je svoju suradnju s ovim sastavom privela kraju ranije ove godine.

"Osjećam veliku zahvalnost za protekle 4 godine koje su ispisale mnogo važnih stranica u mom životu. Jedno divno poglavlje koje je ispunjeno velikim iskustvom, najljepšim emocijama u lijepim i u onim malo manje lijepim trenucima kada smo se svi skupa čvrsto držali za ono što nas veže, a to je muzika, naša riznica kreativnosti i ljubavi - naš sevdah", izjavila je Šejla Grgić povodom izdanja pjesme „Peno“ koja je ujedno i posljednji single Divanhane sa spomenutom bivšom članicom.

Produkciju za pjesmu potpisuje dugogodišnji suradnik benda Divanhana Borjan Milošević, dok je video realizirala sjajna ekipa Mono Digital, na čelu sa Sallexom Perićem.

Divanhana nastavlja svoju koncertnu turneju Zavrzlama Tour gdje najavljuju koncerte Turskoj, Španjolskoj, Hrvatskoj te prvu turneju u Americi koja je planirana početkom naredne 2023. godine. Za više informacija o koncertima i aktivnostima benda možete posjetiti službenu stranicu www.divanhana.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close