Zavrzlama Tour

Divanhana koncertom u Lisinskom oduševila Zagreb

Spektakl u Lisinskom svojim umijećem sinoć su upotpunili trubač iz Ljubljane Rok Nemanič, tamburaški orkestar iz Slavonije, kao i akademski glumac Elmir Krivalić.
Kultura / Glazba | 19. 10. 2022. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački bend Divanhana koncertom u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, nastavio je izuzetno uspješnu koncertnu turneju "Zavrzlama Tour" te privukao veliku pažnju tamošnje publike, kritike i medija.

Ovaj popularni bend sinoć je pred zagrebačkom publikom predstavio svoje posljednje, iznimno hvaljeno studijsko izdanje “Zavrzlama” ali i premijerno izveo nekoliko novih autorskih pjesama na kojima su vrijedno radili u proteklom periodu.

Prezentirali su, njima prepoznatljiv, sevdah buket koji je potekao s izvora tradicionalne muzike, nošen na krilima starogradske, te na kraju satkan novokomponiranom muzikom suvremenih autora koji su pisali i pišu u duhu tradicije.

Foto: PR / Divanhana koncertom u Lisinskom oduševila Zagreb

Od prve pjesme "Na Kušlatu se mahrama vihori" preko već popularnih izvedbi Divanhane kao što su "Crven fesić", "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo", ili "Emina" pa sve do autorskih, već sada dobro poznatih kompozicija "Ćilim" ili "Voće rodilo" zagrebačka publika je gromoglasno aplauzima nagrađivala ove sjajne umjetnike koji su svojim virtuoznim muziciranjem grlili srca više od 1500 posjetilaca koncerta.

"Sinoć je naš repertoar pjevao o radostima, tugama, blizinama, daljinama, čežnjama i o mnogo čemu izvan svega toga. Stoga vjerujem da se za onoga tko voli pjevati i sevdisati zasigurno mogla naći pjesma koja se može cijelim bićem pjevati", kazala je vokalistica Divanhane Selma Droce.

Lisinski je, dodaje, uvijek bio mjesto za muzičko dokazivanje, te su shodno tome baš tu odlučili po prvi put izvesti neke nove autorske pjesme.

Foto: PR / Divanhana koncertom u Lisinskom oduševila Zagreb

"Premijerno smo izveli kompoziciju "Rodila se tuga" pisanu perom nedavno preminulog fra Ivana Kramara, te smo iznimno sretni da je publika u Hrvatskoj dušom prigrlila nove note koje smo za njih srcem birali. Pamtit ćemo ovo jesenje večer, nositi ga sa sobom da nam bude golema inspiracija za nove ideje koje tek nastaju", kazala je Droce.

Spektakl u Lisinskom svojim umijećem sinoć su upotpunili trubač iz Ljubljane Rok Nemanič, tamburaški orkestar iz Slavonije, kao i akademski glumac Elmir Krivalić.

Nakon koncerta u Zagrebu, Divanhana najavljuje koncerte u Skoplju, Nišu, Bruxellsu, te prvu veliku turneju u Španjolskoj i Americi, planiranu za proljeće 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close