Dani dijaspore Konjic u srcu BiH

Dijaspora nije krila oduševljenje koncertom Divanhane

Konjička publika u petak navečer imala je priliku uživati u koncertu benda "Divanhana"
Kultura / Glazba | 20. 08. 2022. u 09:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konjička publika u petak navečer imala je priliku uživati u koncertu benda "Divanhana", koji je ustanova Narodni univerzitet Konjic priredila u okviru manifestacije Konjičko kulturno ljeto, Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH”, a pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Koncert, koji je održan u Kino dvorani Narodnog univerziteta, pratio je veliki broj Konjičana koji žive u Konjicu i dijaspori, istaknuli su iz Grada Konjica.

''O ljubavi koju "Divanhana" i Konjic gaje godinama govori podatak da je večeras naš peti koncert u Konjicu, ali smo ove godine prvi put u okviru jednog novog projekta Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH” i želim da se zahvalim Gradu Konjicu i gradonačelniku Osmanu Ćatiću što smo večeras sa vama ovdje da sevdišemo i pjevamo zajedno'', kazala je pozdravljajući publiku uime benda članica Selma Droce.

Konjičanka Sabina Prevljak Dulić, koja živi u Australiji i trenutno odmara u rodnom gradu oduševljena je događajima organiziranim u okviru Dana dijaspore i kako navodi nastojat će svake godine biti tu u vrijeme održavanja manifestacije kako bi uživala u njenim sadržajima.

''Pratila sam i ostale događaje, ali večeras mi je zaista lijepo i uživam, jer volim “Divanhanu” i njihov repertoar uz koji ponavljam svoje sviranje harmonike što mi je dugogodišnja ljubav'', kazala je Sabina Dulić.

Riječi hvale izrazio je i Konjičanin Teufik Nikšić.

''Svaki ovaj i ovakav događaj u Konjicu je bogatstvo. Bili smo skoro zaboravili na neke ovako lijepe sadržaje, Imam samo riječi hvale, sa željom za što više sličnih manifestacija i sadržaja koji nas čine gradom'', naglasio je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close