Split

Bljesak donosi dio atmosfere s prve večeri Ultra Europe Festivala

Kultura / Glazba | 15. 07. 2017. u 11:45 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve večeri Ultra Europe Festivala na splitskom Poljudu u petak se navečer se okupilo oko 50.000 ljudi iz 125 zemalja, a zabava je trajala do 5.00 sati ujutro. Zabava na Poljudu nastavlja se u subotu navečer, a treća večer bit će ujedno i posljednja - u nedjelju.

Fotograf portala Bljesak.info pratit će veliki glazbeni spektakl sve tri večeri, a sada možete pogledati galeriju fotografija s prve večeri.

Nastupit će Adam Beyer, AfroJack, Armin Van Buuren, Axvell a Ingrosso, Carlcox, David Guetta, Dubfire, Hardwell, Joseph Capriati, Marco Carola, Martin Garrix, Nic Fanciulli, Sasha John Digweed, DJ Snake, Steve Angello, Tiesto, Steve Aoki, te mnogi drugi.

Event manager Ultra Europe Festivala Marin Grubišić u petak navečer novinarima je izjavio da po danu očekuju do 40.000 posjetitelja. Najmasovniji dolasci dosad zabilježeni su u 21 sat i u jedan sat iza ponoći.

"Danas imamo široku plejadu DJ-eva. Tu su trenutno najjači izvođači koji se nalaze u Top 10 DJ Mag, tako da će svaki dan festival zatvoriti druga velika zvijezda. Program se odvija paralelno na četiri mjesta oko stadiona", kazao je Grubišić.

Naveo je i da je osiguranje ove godine podignuto na višu razinu nego lani.

"Osiguranje nam je podijeljeno na sektore, a imamo i voditelje sektora koji odgovaraju sigurnosnom stožeru koji kompletan stadion pokriva HD video kamerama. Ako se netko udalji izvan stadiona imamo prvi sigurnosni prsten i prvu blokadu prometnice. U kilometru imamo još osam dodatnih sigurnosnih točki na kojima se promet zatvara u potpunosti, a pogotovo u slučaju bilo kakve prijetnje", kazao je Grubišić.

No, dodao je i da nemaju nikakvih spoznaja o bilo kakvoj ugrozi za posjetitelje. "Ono što smo mi ispunili ove godine je svjetski nivo osiguranja", izjavio je.

Na nekoliko punktova, odnosno glavnih prometnica oko stadiona parkirani su veliki kamioni s pijeskom. Svi posjetitelji prolaze kroz nekoliko osiguranja, pretražuje ih se, kao i sadržaj njihovih torbi, a svi oni koji imaju ruksake bili su prisiljeni kupiti prozirne u koje su potom morali staviti svoje stvari.

Kopirati
Drag cursor here to close