Drukčiji zvuci Balkana

Alice in WonderBand u Mostaru

Članovi AWb će od 20:00 održati i radionicu tjelesne glazbe pod nazivom "Tijelo kao instrument".
Kultura / Glazba | 16. 05. 2023. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastav Alice in WonderBand iz Srbije održat će koncert pjesama sa albuma "RikaTaka: New Balkan Rhythm", koji je krajem 2022. objavila ugledna njemačka kuća "CPL-Music". Koncert će se održati u K19 - OKC Abrašević u Mostaru u četvrtak, 18. svibnja u 21:00.

Članovi AWb će od 20:00 održati i radionicu tjelesne glazbe pod nazivom "Tijelo kao instrument".

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debitantskom albumu "RikaTaka: New Balkan Rhythm" duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uvjerljivu žanrovsku mješavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova.

S glazbenom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tijela kao instrumenta, pri čemu narodne pjesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu glazbenu tradiciju regije.

Video: Uči me, majko, karaj me - RikaTaka, New Balkan Rhythm

Album se našao na sedmom mjestu prosinačke liste prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mjestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, tjelesne perkusije) i Marko Dinjaški (tjelesne perkusije, glas, didgeridoo, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumijeva i organsko uključivanje sampleova, pažljiv pripremanih u studijskim uvjetima.

Kopirati
Drag cursor here to close