Probudimo scenu zajedno!

Finalni krug muzičkog natjecanja 'Days Covers' počinje u srijedu

Finalni krug prvog bosanskohercegovačkog online muzičkog natjecanja počinje u srijedu 22.12.2021. godine i trajat će do 27.12.2021. gdje ćete imati prilike poslušati izvedbe mladih nada domaće muzičke scene.
Kultura / Glazba | 21. 12. 2021. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvo bosanskohercegovačko online natjecanja u pjevanju kroz prvi krug okupilo je 100-tinu mladih muzičara koji su predstavili svoja znanja i umijeća kroz video snimke u trajanju od jedne minute, međutim, u finalnom krugu sudjeluje šest (6) najboljih natjecatelja koji su dobili zadatak da urade aranžman i muzičku podlogu za pjesme napisane od strane mladih tekstopisaca koji su svojim doprinosom znatno obogatili ovo natjecanje.

U finalnom krugu natjecanja nastupat će:

- Gabrijela Grmača s pjesmom “Izvini” autorice Bojane Marković

- Marija Zubac, Ana Zubac i Marija Prskalo s pjesmom “Daljine” autorice Anite Bogdan

- Kristijan Penavić s pjesmom”Ukleta staza” autorice Amre Zahirović

- Enida Mulamujić s pjesmom “Sanjaš li me” autorice Marine Šestak

- Ensar Zahirović s pjesmom “Pijani bluz” autora Baneta Uzelca

- Sara Pavlović s pjesmom “Nebu je promaklo” autorice Nike Olin

Natjecanje se odvija putem YouTube kanala ‘TV Society DAYS’ i Instagram profila ‘Days Covers’, dok je generalni sponzor i prijatelj takmičenja ‘Mass Covers’, muzički studio iz Mostara u kojem su finalisti snimili svoje pjesme i tako, pod ravnopravnim uvjetima, predstavit će svoje umijeće.

Foto: PR / Anita Bogdan sa finalistkinjama Marijom Zubac, Anom Zubac i Marijom Prskalo na snimanju pjesme Daljine

”Days Covers” objedinjuje instrumentalne i vokalne sposobnosti afirmiranih i neafirmiranih muzičara, a osnovna ideja je osigurati talentiranim mladim ljudima prostor i priliku da pokažu svoje talente i sposobnosti, steknu nova poznanstva i u konačnici kroz natjecateljski duh da se zabave, a sve s ciljem stvaranja novih muzičkih pravaca, kvalitetnije muzike, boljih suradnji i pojavljivanja novih muzičkih nada na domaćoj sceni.

Kroz kontinuirani razvoj natjecanja je uploviti u novu dimenziju povećavajući mlade nade muzike i književnosti i tako opravdalo potrebu za jednim ovakvim konceptom društvenog projekta koji do sada nismo imali prilike vidjeti.

Organizator natjecanja je društvena neformalna platforma "Coffee Days" vođena misijom da potencira, inicira te implementira projekte koji doprinose društvu te mladima omogući poticaj, podršku, promociju i afirmaciju s ciljem promicanja slobodnog, kreativnog i kulturnog izražavanja.

Aldin Avdić, kreativni direktor platforme za naš portal kazao je:

“Radeći na platformi “Coffee Days”, te kroz projekt “Sve te priče” , “Days Covers” i kroz razvoj naše nove priče “TV Society DAYS” upoznao sam pregršt genijalnih ljudi koji svojim entuzijazmom, voljom i talentom zrače nepokolebljivom voljom za ostankom i opstankom u Bosni i Hercegovini. Ovo je sjajna prilika za mlade muzičare kako bi predstavili i unaprijedili svoja znanja i talente koje stječu kroz formalno i neformalno obrazovanje ali i proširili svoja poznanstva u cilju stvaranja novih tonova jer na koncu, ovu državu ne čine samo prirodne ljepote već i posebni ljudi.”

Tri (3) najbolja natjecatelja osvojit će novi singl uz snimanje muzičkog spota.

Foto: PR / Gabrijela Grmača na snimanju pjesme Izvini

Natjecanje je počelo 21. lipnja, koji je ujedno predstavljao prvi dan 21. ljeta u 21. stoljeću i obilježio se kao svjetski dan muzike, dok će 21. lipnja .2022. godine biti predstavljene pobjedničke pjesme kroz službeni YT kanal “TV Society DAYS” koji će ujedno predstavljati službeni početak nove priče “Coffee Days” platforme.

Natjecanje je namijenjeno svim ljubiteljima dobrih tonova, te kroz finalni krug natjecanja svi zainteresirani imaju priliku podržati natjecatelje dok će stručni žiri kojeg čine tri vrsna poznavalaca muzike i pjesništva kroz jedinstvene formulare ocjenjivati natjecatelje.

Uplovi u svijet muzike ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close