Superar

Zbor iz Srebrenice oduševio pjesmom ''Hit the road Jack''

Kultura / Flash | 02. 11. 2016. u 07:31 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Superar Srebrenica snimio je svoj treći spot ovog puta za pjesmu "Hit the road Jack", Reja Čarlsa. Pjesma je snimljena u studiju Amadeus Marina Meštrovića u Sarajevu, video je radio Damir Bašić Duka.

Superar Srebrenica do sada je snimio dvije autorske pjesme za koje su urađeni spotovi. Riječ je opjesmi "Love People" koja je nastala u sklopu humanitarne regionalne kampanje "Kad se srca slože" za pomoć školama koje su uništene u poplavama.

Srebrenički dječiji zbor je ubrzo od tada održao turneju u Švicarskoj gdje je prikupljeno 10.000 eura koje su uručene glazbenim školama u regiji za sanaciju prostora i kupovinu instrumenata.

Prošle godine snima se i drugi spot za pjesmu "Let us sing together" koju je komponirao Gerald Wirth, austrijski dirigent, kompozitor i zborski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog zbora "Bečki dječaci".

Ove godine Superar inicijativa u Bosni i Hercegovini obilježila je peti rođendan samostalnim koncertima u Sarajevu i Srebrenici, a do sada ovaj zbor imao je nekoliko značajnih nastupa kao što su: nastup pred papom Franjom u Sarajevu, Summit za integraciju Balkanskih zemalja u EU koji se održao u Beču prošle godine, nastup na otvaranju Investicijsko-razvojne konferencije u Srebrenici i raznim manifestacijam širom naše zemlje i Europe.

Superar Srebrenica osnovan uz podršku Fondacije "Bauern helfen Bauern" Salzburg (Seljaci pomažu seljacima). Ovo je jedan multietnički projekt pomirenja, koji pruža priliku da više od 350 djece iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana, iskusi važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja glazbe, priopćeno je iz Superar Srebrenica.

Kopirati
Drag cursor here to close