Podcast "Imam ideju" #69

VIDEO | "Večernjakov pečat učinio je više za europsku BiH od mnogih kojima je to posao"

U podcastu "Imam ideju" ugostili smo kolegu Željka Andrijanića, izvršnog direktora "Večernjakova pečata" i člana uredničkog kolegija Večernjeg lista BiH, a ujedno autora zapaženog romana "Pisma iz vječnosti".
Kultura / Flash | 09. 05. 2024. u 20:05 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Željko Andrijanić: Vecernjakov pečat učinio je više od mnogih za europsku BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gospodin Željko Andrijanić, naš kolega iz Večernjeg lista, autor književnog prvijenca "Pisma iz vječnosti", podijelio je u razgovoru s nama čitavu paletu promišljanja o aktualnim temama, s obzirom da se u svom novinarskom radu često analitički bavi društvenim izazovima, potencijalima razvitka gospodarstva, suradnjom s dijasporom, ulaganjima u poljoprivredu i slično.

Naravno, s obzirom da 17. svibnja slijedi još jedno izdanje "Večernjakova pečata", popularne medijske manifestacije na kojoj se dodjeljuju priznanja najuspješnijim pojedincima i kolektivima, podsjetili smo se na sami nastanak i povijest "Pečata".

"Prije 23 godine u jednom kafiću u Širokom Brijegu krenuli su razgovori o nekoj manifestaciji koja će birati najbolje osobe, ali će biti sveobuhvatna. Kada je prvi put krenulo s 20 nominiranih za osobu godine, moglo se naslutiti da će to biti ozbiljna priča, a ona je posljednjih godina narasla na 150 kandidata", kaže naš sugovornik, ističući važnu ulogu kolege Joze Pavkovića u pokretanju ovog uspješnog medijskog projekta.

Napominje kako je misija "Večernjakova pečata" tragati za vrijednim ljudima koji nisu često pod svjetlima reflektora i pred kamerama, a čine velika i herojska djela. Upravo takvim ljudima nastoji se svake godine odati priznanje.

Komentirali smo i ulogu i položaj medija u našem društvu - koliko su mediji slobodni, koliko žele i mogu biti samostalni, koliki je utjecaj ljudi od moći na medije, a slušajući ovaj razgovor možete pronaći i odgovore na neka pitanja koja biste možda i sami postavili.

Kako vam ne bismo previše kvarili ugođaj slušanja podcasta, izdvojit ćemo samo još neke teme i kratke misli našeg gosta:

- Večernjakov pečat je učinio više za europsku BiH nego mnogi kojima je jedini posao graditi europsku BiH

- Nekada mi se čini da guramo slapove uzbrdo, ali uspijevamo prebroditi sve prepreke

- Besposlen um je đavolje igralište, to nas je dovelo tu gdje jesmo

- Uništili smo poljoprivredu i to nas je učinilo ovisnima o uvozu

- Mlade 'ubijaju' snovi o državnom poslu odmah nakon školovanja

- Iako se prebrzo trošim, krenut ću u novije medijske projekte

- Planiram odlazak na hodočašće od 1.700 kilometara

- U Kosači je 17. svibnja 23. po redu izdanje "Večernjakova pečata"

- Predstavljanje Andrijanićeva romana "Pisma iz vječnosti" na programu je 21. svibnja u Kosači u okviru Mostarskog proljeća.

U svakom slučaju, ako se držimo one da na mladima svijet ostaje, čini se da s novom generacijom kojoj pripada i naš gost u podcastu, mladi kolega Željko Andrijanić, budućnost možemo mirno čekati.

Ali, kao što rekosmo na početku - najbolje je sve saznati iz prve ruke, zato poslušajte podcast u cijelosti.

Kopirati
Drag cursor here to close