Okrugli stol

Vasilj: Fra Didak Buntić je najveći sin Hercegovine

Kultura / Flash | 07. 10. 2014. u 11:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako je puk svoj fra Didak izveo iz mraka neznanja i usmjerio ga prema svijetloj budućnosti, politika Svijeta i dalje nam nije sklona, i dalje bijemo bitku za ravnopravnost u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini, na pravo da u istim uvjetima s druga dva naroda gradimo njezinu budućnost'', rekao je dekan Fakulteta prirodoslovnih matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru Mario Vasilj na Okruglom stolu ''Lik i djelo Didaka Buntića''.

Okrugli stol ''Lik i djelo fra Didaka Buntića'' održao se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u sklopu manifestacije ''Jesen na FPMOZ''-u.

Dekan FPMOZ-a Mario Vasilj je rekao kako je ovaj Okrugli stol upriličen u čast ''najvećeg sina Hercegovine: franjevca, svećenika, učitelja, odgajatelja, graditelja, gospodarstvenika i političara, sluge i vođe hrvatskog naroda u Hercegovini s početka dvadesetog stoljeća fra Didaka Buntića''.

Rektorica mostarskog Sveučilišta Ljerka Ostojić je rekla kako je fra Didak bio vizionar u godinama gladi, u godinama zapuštenosti, u godinama rata i nepismenosti.

''Poruke i djelo fra Didaka su univerzalne, s a to je da svaki čovjek može živjeti od svoga rada i da svatko treba ustrajati na svome obrazovanju'', rekla je Ostojić .

Kopirati
Drag cursor here to close